Cum sa folosesti media in biserica ta

De ce unii oameni nu sunt vindecati?

De ce unii oameni nu sunt vindecati?

” Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită…” Is. 61.1

Dumnezeu nu a creat boala. Dumnezeu nu aruncă cu boli ca să-i pedepsească pe cei care nu ascultă de El. Boala fizică, mentală, sufletească te limitează, îţi scade randamentul, te imobilizează, iar cel care vrea să-l limiteze pe om este cel rău.

Cred că dintre voi aţi fost la cruciada lui Reinhard Bonke la Timişoara. Din păcate eu nu am participat doar două zile, a treia nu am mai mers. Ştiam multe despre el şi că prin el Dumnezeu mişcase Africa, dar vroiam să trăiesc pe viu, minunile. Am mers împreună cu un frate scump, asociat al meu în rugăciune. Fiind din Ungaria am crezut ca stadionul Poli va fi arhiplin. Spre surprinderea noastră era doar jumătate. Ideea centrală este următoarea. Au fost prezenţi mulţi bolnavi acolo, dar nu toţi au mers acasă vindecaţi. Chiar din Biserica pe care o păstoreeam pe atunci a fost cineva care nu s-a vindecat ci a plecat în scurt timp acasă la Domnul. Mulţi au fost contrariaţi. Cum? A fost acolo şi nu s-a întâmplat nimic. În schimb alţii au fost vindecaţi chiar dintre cei care stăteau lângă mine. O femeie striga în gura mare: văd, văd, văd! Era vindacată.

Cei mai mulţi care sunt bolnavi se concentrează pe boală, în loc să se concentreze la vindecare şi la Cel care dă vindecare. Boala poate avea un substrat demonic, poate fi din accident, poate fi datorata unui mod neadecvat de viaţă. Aici să nu ne gândim doar la fumători, ci ne putem gândi la cei care trăiesc în supra-stress, în tensiune. Apoi poate fi rezultatul blestemului care este în viaţa lui, a respingerii, a vreunui abuz etc. Deci sursa contează. Duhul Sfânt descoperă întotdeauna sursa şi foarte important, modalitatea sau uşa prin care această boală a intrat.

Vindecarea nu cade din cer “dacă va vrea Domnul”, ci vindecare este ceva care trebuie cerut şi aplicat, insistat. Femeia cu scurgere de sânge s-a băgat prin mulţime şi s-a atins de poala hainei Lui. Apoi vindecarea odată primită, trebuie avut grijă, nu irosită ci îngrijită şi întreţinută într-un mediu spiritual sănătos .

Pregătirea pentru vindecare

Citeste tot ce scrie în Biblie despre vindecare, începe să studiezi, învaţă versete, ascultă predici, umple-ţi sufletul de cuvântul aducător de vindecare.

S-ar putea să trebuiască să renunţi la anumite relaţii care crezi ca nu te ajută să primeşti vindecare. Oamenii se îmbulzeuau la uşă unde era Isus şi nu au îngăduit să intre cei patru bărbaţi care-l aduceau pe prietenul lor, pe un pat de aceea s-au urcat pe acoperiş. Oamenii pot fi un obstacol în calea vindecării, păreri cum ar fi: am auzit că x cu această boală s-a dus în câteva sătămâni. Dacă auzi asta, atunci sămânţa necredinţei a şi fost semănată.

Proclamă pe Isus ca Vinedecător al tău. Cum a vindecat Domnul Isus acum 2000 de ani aşa vindecă şi azi. Cum vine vindecarea?

El nu se ruga pentru bolnavi.

El se atingea de bolnavi, Îşi punea mâinile peste ei (Luca 4: 40) vorbea bolii, sau poruncea. El stătea nopţi în rugăciune şi făcea lucrarea de vindecare în ungerea Duhului Sfânt.

Cineva care reprezintă pe cel bolnav trebuie să vina cu credinţă la Isus. Ia exemplul sutaşului care intervine pentru robul său. Boala gravă poate să-l facă pe cel în cauză inapt de orice acţiune: părinte pentru copil, sot pentru sotie, rudă apropiata, prieten etc. (Matei 8: 5-13)

Bolnavul s-ar putea ca în urma predării să trebuiască să fie botezat. Actul botezului poate fi un mijloc prin care Duhul sfânt să aducă vindecare.

În alte cazuri este nevoie de un act propetic cum ar fi aşezarea unei batiste sau a unui prosop, purtatoare de ungere aducătoare de vindecare, bineinteles, însoţită rugăciune.

Mărturisirea păcatelor şi slujire pentru vindecare lăuntrică Iacov 5:16

Administratrea Cinei Domnului. Neadministrarea sau administrarea greşită a Cinei pot fi o sursă a bolii : “Din această pricină sunt mulţi între voi neputincioşi şi bolnavi” 1 Cor. 11: 30

Ungerea cu undelemn. Iacov 5:14-15, Marcu 6:13

Aşadar vindecarea este asigurată de Dumnezeu. S-ar putea ca unul din aceste aspecte de mai sus să nu fie luată în considerare şi vindecarea să nu aibă loc. Sunt detalii în care numai Duhul Sfânt poate da călăuzirea pentru a conduce spre vindecarea deplină. Foarte important ca cel bolnav să creadă că Dumnezeu vrea să-l vindece. Şi Domnul Isus a întrebat pe cei bolnavi dacă vor, sau nu, să se vindece. El cu siguranţă ştia, dar, vroia confirmare verbală, clară a celui în cauză.

Şi tu poţi fi vindacat dacă eşti bolnav, şi tu poţi sluji altora ca să aduci scânteia credinţei şi apoi să poţi sluji spre vindecare a altora, pentru că singurul care decide vindecarea şi o dă este Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu şi o dă prin Duhul Său Cel Sfânt.

Teo Tripo

 

1 Stea2 Sele3 Sele4 Sele5 Sele (7 vot(uri), medie: 4,43 din 5)
Loading...Loading...

ETF Milenium

 • 1
  George W.Galis :

  George W.Galis.-Scripturile vorbesc despre lucrarile minunate
  pe care Dumnezeu le-a facut de-alungul Mileniilor in poporul
  Sau adica “in mijlocul celor ce cred”.Prin ani 90’aici in
  Chicago,in Biserica Filadelfia a fost un tinar de 17 ani pe
  nume Borceanu,a emigrat aici din Arad-Romania.Intr-una din zile,fiind la doctor ia dat diagnoticul:tumoare pe coloana
  vertebrara.Nu se putea opera.Ajuns intr-o stare grava,parinti
  care frecventau biserica au cerut cu acordul baiatului:ruga-
  ciune bisericii si ungerea cu untdelemn.Intr-o Dumineca la
  slujba de seara,Pastorul ia facut ungere si impreuna cu toata
  biseica ne-am rugat.Vindecarea sa produs noaptea.Luni dimi-
  neta cind sa sculat tumoarea disparuse.Desigur sa dus la
  Spitalul Chicago University,i-sa facut control,x-ray.Doctori
  carel tratase l-au declart oficial vindecat complect.Slavit
  sa fie Dumnezeu pentru aceasta vindecare si altele.Pina la
  intimplarea aceasta tinarul nu frecventase biserica,Dar dupa
  aceasta interventie in viata lui tinarul si-a predat viata
  “in miinile Marelui Vindecator”,care poate vindeca si trupul
  si sufletul.Shalom.gwg.

 • 2
  Teo Tripo :

  Dacă sunteţi dintre cititori unii care aţi fost vindecaţi de Dumnezeu şi poate nu aţi spus până acum nimănui, m-aş bucura să relataţi. Ar fi interesant de subliniat şi modalitatea prin cate aţi primit vindecarea.

  Teo

 • 3
  Cristina :

  Unii nu sunt vindecati punct.Si eu m-am saturat sa tot vad intrebarea “de ce?” cand e vorba de asta,altfel incepem sa zicem ca Basescu ca e de vina Dumnezeu ca a dat atata ploaie pentru inundatii.Eu ma tot chinui sa nu imi pun intrebarea “de ce?” pentru ca,in final,nu gasesc un raspuns eficient.Uneori nu gasesc deloc raspunsul.De ce o femeie bolnava de cancer,si dupa ungerea cu untdelemn si dupa rugaciuni,si avand in vedere viata ei curata inaintea lui Dumnezeu,nu a fost vindecata si a murit in biserica mea?Cred ca in cel mai intelept caz trebuie sa nu incercam sa raspundem si nici macar sa punem intrebarea asta… de prea multe ori ramane retorica.

 • 4
  BENNY HINN. :

  pe stadioane nu se fac vindecari miraculoase.

  este doar spectacol si

  teatru.

  nu mai spun nimic in plus.

 • 5
  Cristina :

  Haha, asta chiar e amuzant, venind de la Benny Hinn. De acord cu tine, in special legat de vindecarile lui Benny Hinn, care a zis o groaza de blasfemii dar apare drept vindecatorul lui Dumnezeu.

 • 6
  BH. :

  VRACIUL LUI SATAN.

 • 7
  George W.Galis :

  George W.Galis.-Dumnezeu,Tatal Domnului nostru Isus Hristos,
  este un Dumnezeu al Minunilor.Sfinta Scriptura vorbeste dela
  Genesa pina la Apocalipsa depre marile lucrarii ale lui Dumne-
  zeu.El este un Dumnezeu nepartinitor.Da ploaia si peste cei
  buni si peste cei rai.In Eclesiastul exista un cuvint care
  da raspuns la multe intrebarii:”Tuturor li se intimpla toate deopotriva;aceeas soarta are cel neprihanit si cel rau,cel bun si curat ca si cel necurat,cel ce aduce jertfa,ca si cel ce nu aduce jertfa;cel bun ca si cel pacatos.cel ce jura ca
  si cel ce se teme sa jure.”(Eclesiastul 9:2).Iata un exemplu
  prin care intelegem caci Dumnezeu in toate situatiile acti-
  oneaza conform vointei Sale,pe care oricum am voii noi sa o
  intelegem,nu vom putea da explicatie.In vremea lui Ilie proo-
  rocul erau multe vaduve in Israel,si totusi Ilie nu a fost
  trimes la nici una dintre ele,decit la vaduva din Sarepta-
  Sidonului.(Luca 4:25-26)Si multi leprosi erau in Israel pe
  vremea proorocului Elisei;si totusi nici unul nu a fost cura-
  tit,afara de Naaman Sirianul.(Luca 4:27).Sa IL lasam pe
  Dumnezeu sa fie Dumnezeu.Pe vremea Domnului Isus s-au facut
  foarte multe vindecari.Prin apostolii Domnului s-au facut
  multe minuni.Si astazi Dumnezeu face minuni,vindecari mira-
  culoase.Si va face cum vrea EL,si cind va vrea El.Din nou
  este important sa Il lasam pe Dumnezeu sa fie Dumnezeu.Sa
  citim cu atentie Evangheliile si vom vedea secretul cum
  Isus a vindecat atuncii si vindeca si astazi.Cea mai mare
  minune este vindecarea sufletului.In pilda fiului care ne
  descopera un mare adevar:”..acest frate al tau era mort,si a
  inviat,era pierdut si a fost gasit.”(Luca 15:32).In final
  un sfat.”Sa ne punem toata increderea in Dumnezeu,si sa-L
  lasam sa lucreze in viata noastra cum numai El stie si poate.
  gwg.

 • 8
  maria :

  da, Dumnezeu este Suveran! El lucreaza cand vrea, cum vrea si cand vrea! Cel mai important este sa intelegem cum ar vrea El sa traim in situatia in care suntem… Dar stiu ca este uneori greu sa mai crezi cand esti tanar, si de 30 de ani te lupti cu boala, si poate ce e mai rau te lupti cu prejudecatile celor din jur (esti pacatos, blestemat, de aia nu te vindeca Domnul). Doamne , mareste credinta celor in suferinta!

 • 9
  iedidia :

  Harul Meu îţi este deajuns.

  Este tare greu să ne împăcăm cu aceasta, dar El ştie mai bine.
  Şi nici într-un caz, nu vindecă fiindcă aşa vrea El, altul trebuie să fie motivul.

  Nu aş încerca să le enumăr!

 • 10
  Cornel :

  Dupa o expunere prelungita in curent am ramas cu o paralizie de nerv trigemen in partea stanga. Toata fata imi era afectata de acea parte, inclusiv urechea si auzul, dar cel mai grav era ca vedeam dublu si incetosat cu un ochi. Am inceput tratament cu hidrocortizon si s-au vadit unele semne de ameliorare insa nu la ochi. Continuam sa vad deformat cu ochiul stang. Am cerut ca biserica sa se roage pentru mine in acea saptamana. Intr-una din zile am trecut pe langa un parc si incercand sa privesc ramurile copacilor mi-a venit in minte o scena biblica.
  Era vorba despre vindecarea unui orb din Betsaida relatata in Marcu 8:22-25. Imi inchipuiam pe acel orb caruia dupa ce Domnul Isus i-a pus scuipat pe ochi l-a intrebat: Vezi ceva?
  Ma uitam si eu in acel moment la copaci avand in minte raspunsul orbului: vad niste oameni… ca niste copaci… Indata insa mi-a venit in minte ceea ce a continuat Domnul Isus sa-i spuna orbului – ce vedea incetosat ca mine. Parea ca aud in subconstientul meu porunca: “Uita-te tinta!” Fara sa mai zabovesc m-am uitat tinta la copaci si vederea mi s-a clarificat imediat. Duminica urmatoare am facut in biserica marturisirea celor intamplate cu mine. Eram convins ca acest lucru s-a datorat increderii in Cuvantul lui Dumnezeu care este “Da si Amin”! Eu doar m-am transpus in persoana orbului caruia i se poruncise: “Uita-te tinta!” N-am stiut pana atunci ca e asa de simpla credinta: Uita-te tinta! si flash, totul s-a luminat in jurul meu, totul prinsese contur normal.
  Glorificat sa fie Numele Domnului in veci de veci!

 • 11
  George W.Galis :

  George W.Galis.-Petru s-a intors,si a vazut venind dupa ei,pe
  ucenicul pe care-Liubea Isus,acela care ,la cina,se rezemase
  pe pieptul lui Isus,si zisese:”Doamne,dar cu acesta ce va fi?”.Isus i-a raspuns:”Daca vrea ca el sa ramina pina voi veni Eu,ce-ti pasa tie?Tu vino dupa Mine!Isus este Suveran,
  in toate actiunile Sale.Dumnezeu poate fi si partinitor si
  sa caute la fata omului,daca El vrea,si daca tine mult la
  cineva.Un exemplu in cazul familiei lui David,intimplare cu
  Solomon si femeile straine.”1 Imparati 11:11-12.Si domnul a zis lui Solomon:”Findca ai facut asa,si n-ai pazit legamintul
  Meu si Legile Mele pe care ti le-am dat,voi rupe imparatia
  dele tine si o voi da slujitorului tau.Numai,nu voi face
  lucrul acesta in timpul vietii tale,pentru tatal tau David.
  Ci din mina fiului tau o voi rupe.Cine i-se poate impotrivi?
  Nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui
  Dumnezeu.(1 Corinteni 2:11)Intimplarea cu Iov,si altele.”Cine
  este cel ce Imi intuneca planurile,prin cuvintari fara price-
  pere?(Iov 32:2)Sa Il lasam pe Dumnezeu sa fie Dumnezeu.Uneori
  si pacatul Il impiedeca pe Dumnezeu sa vindece.Dar nu intodeauna.Suferinta este o scoala grea.Dar numai Dumnezeu
  stie motivatia si principiile dupa care lucreaza printre fii
  oamenilor.gwg.

 • 12
  Cornel :

  pentru BH cel de la postare #4 si #6.

  Nu l-am urmarit pe Benny Hinn si nici n-am de gand sa-i apar metodele de lucru. Am fost martor insa la unele metode de vindecare pe care multi nu le-ar considera traditionale si prin urmare trebuie sa fie considerate false.
  Inchipuieste-ti ca in Biblie n-ar fi fost relatat despre vindecarea orbului din nastere de la Ioan 9. La versetul Ioan 9:6 ne este relatat ca Domnul Isus a facut tina din scuipat si a uns ochii orbului cu acea tina. Hai sa ne inchipuim ca nu ne-ar fi fost transmisa pe paginile Bibliei aceasta minune ci alta. Daca ai fi vazut in zilele noastre gestul acesta la vreun om al lui Dumnezeu si prin aceasta s-ar fi vindecat un orb ce ai fi fost tentat sa crezi?
  Faptul ca nu crezi in minunile lui Dumnezeu va face ca pentru tine acestea sa nu aiba loc. As dori sa nu ai nevoie de minuni in viata ta si de vindecari pentru a ajunge sa crezi. Nu manifestarile exterioare sunt cele ce dau vindecarea propriuzisa. Unii oameni insa au nevoie de ele pentru a crede. Oare de ce a trebuit sa unga pe orb cu tina, iar pe altul cu scuipat?

 • 13
  BH. :

  ca benny hinn este un mare escroc (nu e singurul pe pamantul asta) inteleg!
  dar sa vezi atatia fraieri si naivi la un loc ,(mii)……..asta depaseste orice limita a intelegeri’.

 • 14
  BH. :

  ca benny hinn este un mare es.croc (nu e singurul pe pamantul asta) inteleg!
  dar sa vezi atatia fra.ieri si na.ivi la un loc ,(mii)……..asta depaseste orice limita a intelegeri’.

 • 15
  Cornel :

  BH

  Din partea necredinciosilor, insasi faptul ca suntem credinciosi este de ras, intram in randul fraierilor. Daca nu crezi in Dumnezeu te inteleg, dar daca spui ca esti credincios am retineri!

 • 16
  BH. :

  cand a vindecat ISUS in aceasta maniera?

  B. Hinn ,nu are nimic comun cu Biblia si cu credinta.

  oamenii aceia nu au ochii ?

  NU ma refer la acolitii lui.

 • 17
  BH. :

  cand a vindecat ISUS in aceasta maniera?

  B. Hinn ,nu are nimic comun cu Biblia si cu credinta.

  oamenii aceia nu au ochii ? unii sunt chiar sinceri

  NU ma refer la acolitii lui.

 • 18
  Cornel :

  BH

  Domeniul acesta al vindecarilor este foarte sensibil si se poate usor aluneca usor in extreme. Vindecarile si minunile care l-au insotit pe Domnul Isus au facut parte din realitatea zilnica a Mantuitorului. Ucenicii pe care i-a avut trebuiau sa invete la scoala Lui pentru a avea capacitatea de a evangheliza lumea. Nu putem scoate miracolul din manifestarile in care este prezent si marturisit Dumnezeu. Citeste Evangheliile si vei vedea acest lucru.
  Acolo unde un lucru este valoros insa, exista tendinta de contrafacere. Nu putem spune ca tot ce se vinde pe piata minunilor este real si original.
  Atentie insa sa nu cazi in extrema cealalta in care au cazut Fariseii in vremea Domnului cand i-au zis ca scoate dracii cu Beelzebul, domnul dracilor. Citeste Matei 12:22-26.
  Domnul Isus le-a raspuns: “Daca Satana scoate afara pe Satana este dezbinat.” Matei 12:26, sau altfel spus: cum ar face satana un serviciu lui Dumnezeu facand minuni care sa fie atribuite mai apoi lui Dumnezeu?
  E periculoasa aceasta postura de a vorbi despre lucruri pe care nu le-ai experimentat in viata ta si nu le poti prin urmare cunoaste.

 • 19
  Cristina :

  Atunci cand un om spune blasfemie dupa blasfemie, nu poti spune ca e o vindecare din partea Lui. Nici macar nu recunoaste trinitatea, spune ca nu sunt doar 3, ci 9… :D in fine, pentru Benny Hinn exista un film facut de crestini, eu l-am vazut datorita unui site de torente crestine si m-am convins.

 • 20
  Cornel :

  Cristina

  E posibil sa ai dreptate dar pentru BH cel care face afirmatiile anterioare #4, trebuia sa-i spun ca daca nu a avut de-a face cu acest aspect al vindecarilor divine, nu poate sa faca afirmatii de felul acesta. Da, sunt contrafaceri dar sunt si minuni dumnezeiesti certe. Ceea ce-i suspect ar fi ca cineva sa-L cheme pe Dumnezeu si sa vina celalalt “domn” si sa faca minunea!!!

 • 21
  Cristina :

  Pai chestia e ca… oamenii prezentati ca fiind vindecati nu erau de fapt vindecati, doar manipulati pt o imagine mai buna la tv, in timp ce li se sugera sa dea “Domnului” bani – care intrau in contul lui Benny Hinn. Documentarul arata oamenii dupa “cruciada” lui BH, nevindecati… unii murind la scurt timp din cauza bolii care se spusese ca a fost “vindecata”. Vindecarile reale sunt reale, dar unii isi pun speranta in oameni falsi.

 • 22
  Cornel :

  Cristina

  Intr-adevar, i-am urmarit pe Youtube, manifestarile lui Benny Hinn si in cazul lui am incredintarea ca, nu poate fi vorba de miracol si nici de prezenta lui Dumnezeu.Acolo unde primeaza interesul material, spiritualitatea este indoielnica. Sa nu fim tentati insa ca pornind de aici, sa eliminam credinta in minuni sau in vindecari divine.Cand oamenilor nu le mai raman solutii pentru problemele lor, orice mana intinsa e buna. Intre credulitate insa si credinta e mare diferenta. Totusi eu prefer credulitatea in fata incredulitatii, deoarece insasi credinta isi poarta doza ei de credulitati.
  Daca Domnul Isus a spus ca “Celui ce crede, totul ii este cu putinta” eu am curajul sa spun ca: celui ce nu crede nu-i este nimic posibil. Aici se da batalia credintei, intre aceste limite.

 • 23
  George W.Galis :

  George W.Galis.-Vreau sa fac de cunoscut o experienta unica
  pentru mine,care s-a intimplat aici in Chicago,in luna August
  1971.MA ADRESEZ TUTUROR CE COMENTATI ACEST ARTICOL.Proaspat sosit in aceasta mare Metropola,din Austria,eram afectat de
  o infectie la macsilare,si de ani de zile aveam dureri de
  cap permanente.In Chicago urma sa soseasca o Evanghelista
  Presbiteriana Charismatica pe nume;Catherine Kulman.Evan-
  ghelizarea era planificata sa se tina la una dintre marile
  sali dela McCormic Place.In 20 August 1971,am fost si eu in
  acel loc cu un grup de crestini,rominii,capacitatea sali era
  de 12.000 de locuri,sala era arhiplina.la ora 7 seara a in-
  ceput serviciu religios,un cor de 2000 de persoane,format
  din bisericile locale,a cintat.sora Catherine Kulman,vorbea.
  Eu nu intelegeam nimic,mereu cei ce intelegeau,i-mi explicau
  caci vorbeste de credinta de vindecari,de Isus.Dupa jumata-
  te de ora am vazut caci vine spre grupul nostru de rominii,ci-
  neva si mi se adreseaza mie,un frate i-mi traduce:Te intreaba de ce suferi?Avind si ulcer la stomac,am spus de ulcer,ea mi-
  a spus,nu,ce te doare acuma.Atunci i-am spus de infectia dela cap.

  Calugarita(Catolica,charismatica)m-ia spus caci la sub-sol,
  un grup de credinciosi din oras,au venit in mod voluntar sa
  fie un suport in rugaciune in tot timpul ce in sala de sus
  evanghelista vorbea.Ea a plecat,ducind la cei ce se rugau numele meu si boala de care eu sufeream.Dupa o alta jumatate
  am simtit in crestetul capului o durere ascutita,si durerea
  a disparut.Dupa 20 de minute a venit direct la mine un frate
  negru,si m-ia spus sa vi cu mine pe scena sa marturisesti
  vindecarea.Am plecat cu el pe scena in fata sorei Kulman,
  fratele i-a explicat caci sint romin emigrant,i-a spus boala
  si caci Isus ma vindecat.Ia a intins mina spre mine,si de-
  odata in pozitia de drepti m-am inclinat pe spate usor pina
  la pamint.M-am ridicat,am mers la locul meu.In seara aceia
  eu si ca mine multi Dumnezeu prin Isus Christos au fost
  vindecati.Si un politist care era cu ordinea acolo,era bolnav
  a crezut si a fost vindecat.Ziarele au scris declaratiile,
  celor vindecati,si poze dela intilnirea aceeia.Nu sa facut
  nici-o colecta acolo.Evanghelizarea sa facut cu ajutorul
  bisericilor din oras.Nu pot sa spun cine a fost Kulman,dar
  eu stiu un lucru caci Isus sa atins de mine,pentru ca am
  mers acolo prin credinta in Numele lui Isus,si doream sa
  fiu vindecat.Si am fost.Slavit s a fie Dumnezeu si Isus.
  Cind Fariseii i-au spus orbului din nastere pe care Isus la
  vindecat,caci Isus este un pacatos,orbul l-ea raspuns ca el
  nu stie daca Isus e pacatos,dar el i-a dat vederea.gwg.

 • 24
  George W.Galis :

  George W Galis.Sint citeva motive,dece Dumnezeu nu vindeca
  pe cineva.-1)Pavel apostolul,a avut mari descoperirii din
  partea Domnului,si ca sa nu se ingimfe,Dumnezeu I-a pus un
  tepus in corp,adica o boala.de trei ori sa rugat Pavel sa il
  i-a,adica sa fie vindecat si de trei ori Domnul a zis:”Harul Meu Iti este deajuns..,”.Deci la refuzat sa-l vindece.-2)Iov,
  un alt exemplu,de necazuri si suferinta,incercarea credintei
  lui Iov.-3)Cineva a spus:”Suferinta pentru un crestin,este
  “Calea Regala spre Cer.”4)Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului.-5)”Lucrurile ascunse sint ale Domnului,
  Dumnezeului nostru,iar lucrurile descoperite sint ale noas-
  tre si ale copiilor nostri,pe vecie..Deutronom 29:29,atunci
  cind nu avem nici un raspuns,din partea Lui.Dar totusi sa
  fim plin de incredere fie ca traim,fie ca murim,noi sintem
  al Domnului.Si daca Dumnezeu tace El este cu noi.Sa invatam
  sa-L Cunoastem prin tacere.(Cunoasterea prin tacere)gwg.

 • 25
  aaa :

  heeeeeeeiiii…george galis. ia citeste mai bine din biblie si-o sa vezi ca versetul este : “mi-a fost pus un tepus in carne, UN SOL AL SATANEI”( 2 corinteni 12:7)

  iar argumentul cu numarul 3 este derizoroi. cine a zis aia? lelea floare din piata???

 • 26
  AC. :

  eu lucrul acesta nu-l inteleg !

  daca fiecare are un numar de ani de trait dati de DUMNEZEU

  NU MAI AM NEVOIE NICI DE DOCTORI NICI DE VINDECARI MIRACULOASE

  PT. CA TOT ATAT TRAIESC

  (dupa explicatia lui GABRIELA )
  asa fac martorii”…….atunci ei au dreptate.

 • 27
  aaa :

  :))) cine zice ca avem un nr de ani de trait dati de Dumnezeu?
  any Bible references? aha. exact. nici una. pentru ca nu exista

 • 28
  nina :

  Fiecare cu parerea lui.Dar eu una stiu si sint sigura ca si azi Dumnezeu e acelasiDumnezeu milos si bun care atunci cind medici nu mai au nici o solutie EL o are.Si azi DUMNEZEU VINDECA BOLNAVII ca in vechime.In 2000 am nascut un baietel pe care medicii mi-au spus ca e totul bine e sanatos.Dar din pacate na fost asa.Pe parcurs am obsrevatca Sami nu isi tine capu sus nu sta in fundulet nici in picioare .Iam zis medicului de la circa aobservat si el dar azus sa nu imi fac mari probleme ca e putin rahitic si de aiaeste asa.Mi-a dat de fiecare data cind mergeam la eltot felu de retete dar nimic Samiera tot asa ca o papusa vie.Trec mai in mare pests tot peste medici retete diacnosticuri bla bla ….In final medici sau pronuntat ca Samiva raminea un copil handicapat ca nu mai au ce sai faca.La 2ani jumate sami inca na zis mama nici un alt cuvint nu statea in picioare nici in fundulet eram tristi ne mai necajau si oameni c
  are daca tot nu puteau sa ajute macar sa taca.Uni ca de ce e asa lavoi la pocaiti .preotu din sat azis ca vedeti ce patiti daca nu botezati copii si multe altele.nare importanta.important e ca a intervenit Domnu.a trecut un frate de la arad prin zona am auzit ca face ungerea la bolnavi .am mers si eu cu sotu in acea biserica am spus ca avem acasa un copil bolnav fratele nia dat un servetel cu undelemn in urma rugaciuni facute.am venit acasa sami dormea am pus servetelu pe fruntea lui am ingenunchiat si neam rugat.dimineata urmatoare eram cu sotu la masa cind am vazut ca se misca usa de la bucatarie am ramas incremeniti cind lam vazut pe sami in prag incercind sa spuna ceva care ia iesit asa MAMA.frati mei sau ori cine ati citi aceasta marturie nu sint basme sint adevaruri dovezi care arata ca DUMNEZEU e viu si lucreaza cu semne si minuni si azi.Azi sami are 8ani afacut gradinita normala simerge in clasa intii.raminem incredintatiin bratil domnului ca ne va da izbinda in toate.In finalzic haideti sa nu ne pierdem nadejdea ca nu este problema prea grea sa no poata rezolva EL

 • 29
  traian :

  sunt prima data pe acest site crestin si va spun de la inceput Domnul sa va binecuvinte-ze si sa va de-a biruinta in aceasta lucrare pe care o face-ti.Tot mai multi tineri si nu numai ,sa cunoasca pe Domnul nostru Isus Cristos.AMIN.
  Pt.TEO-…:Sunt casatorit si tata a 3 copii ( 2 sunt adoptati in numele Domnului ).Sotia mea a fost diagnosticata in 2005 atit in Romania cit si in Italia avind tumoare la ficat de 2,5 cm.
  Viata pentru sotia mea era un chin pe pamint datorita acestei tumori.
  In martie 2006 am fost la o intilnire de post si rugaciune de 3 zile in care m-am rugat insistent Domnului,pentru vindecarea sotiei mele.Domnul mi-a raspuns printr-un vis ca imi va vindeca sotia.
  Timp de 7 luni in fiecare seara eu si cei 2 copii adoptati ne rugam Domnului sa o vindece pe sotia mea,fiin neclintit in credinta mea ca acest lucru se va intimpla,ramanind la latitudinea Domnului momentul vindecarii.Intr-o seara am fost invitat sa particip la citeva ore de rugaciune intr-o biserica. S-au facut multe rugaciuni printre care si pentru vindecare.La solicitarea pastorului daca avem persoane care au nevoie de rugaciune pentru vindecare printre altii m-am ridicat si eu si am rugat biserica sa se roage pentru sotia mea care este bolnava.
  A doua zi de dimineata,am sesizat o schimbare in bine a sotiei mele,dar am crezut ca m-i se pare.La 3 zile dupa aceasta seara de rugaciun era ziua de nastere a sotiei mele.In aceea zi a primit o programare pt.efectuarea unei ecografii la unul dintre cele mai performante ecografe cu rezonanta magnetica de la centru medical.
  La ecograf nici vorba de tumoare,parca disparuse asa din senin.Medicii nu vroiau sa creada(mai ales ca aveau in fata lor rezultatele din Romania si Italia,care atestau clar existenta tumorii).Sotia mea a mai fost pusa sa repete ecografia inca la alte 2 aparate,rezultatul fiind acelasi…. nu exista nici o tumoare in corp.
  A izbucnic un mic scandal intre medici, facindu-se uni pe altii incompetenti pt.ca nu sunt in stare sa depisteze o tumoare in corpul uman.Eu insa i-am dat slava Dumnezeului meu pentru minunea ce a produs-o in familia mea.
  SLAVIT SA FIE DUMNEZEU. ALELUIA

 • 30
  Teo :

  Pt. Nina:
  Vreau sa transmit lui Sami de-aici din indepartata Canada ca il iubesc si stiu ca este un copil deosibit. Spune-i te rog ca desi nu-l cunosc il iubesc cu o dragoste sfanta. Cel care ia dat harul sa faca primii pasi si putere in limba sa spuna : mama! il va unge sa fie un slujitor al Celui Preinalt si sa vesteasca lucrarile Sale minunate. Cel ce da lumina zorilor, stralucire stelelor si tine toate lucrurile in mainile Sale, Cel mai minunat, al lumii imparat, Dumnezeu puternic va va binecuvanta si va purta de grija. Amin
  Pentru Traian:
  Vreau sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru sotia d-voatra, vreau sa evidentiez rugaciunea in timpul celor 7 luni si a modul in care ati facut tot ce va era in putinta ca sotia d-voastra sa primeasca vindecare. Domnul sa va binecuvinteze!

  Multumesc tuturor celor ce ati scris comentarii legat de acest subiect.

  Si eu am o fetita care a fost diagnosticata de o bola incurabila de piele. Este la varsta la care look-ul este pe loc primordial, iar ea avea diagnostic: psoriazis forma atipica. Se extindea vertiginos, in ciuda a ceea ce a zis medicul s-a extins si pe fata. Eram distrusi, vazand-o atat de trista. A primit tratament pe timp nederminat. A zis ca nu va mai merge niciodat la scoala sa o vada colegii asa. Plangeam cu totii. Era clar ca trebuia sa facem ceva de urgenta. Am inceput sa strigam la Domnul. In continuu ne rugam, am intrat in post. Am spus ca nu voi manca nimic pana cand va veni vindecarea, sotia mea la fel. Intr-o seara Dumnezeu mi-a dat un indemn clar ca trebuia sa facem rugaciunea decisiva. Eram in jurul mesei. Era o cercetare mare in inima mea. Am declarat rupte toate blestele si taiate toate radacineile bolii si am poruncit in Numele lui Isus Christos Fiul Dumnezeului Cel prea Inalt bolii psoriazis sa plece, chiar in clipa aceea. Eram in cercetarea Duhului Sfant si am primit in launtrul meu confirmarea. Nancy primise vindecare. Aleluia. Petele au inceput sa paleasca, mai ales in contur unde erau pana atunci rosu intens, iar acum este deplin curata ca un nou nascut. Glorie Lui!

 • 31
  nina :

  Pt.Teo:si noi vaiubim de aici din Romania cuo dragoste frateasca si sintem bucurosi ca sintem fii a aceluiasTATA,si avem acelas medic de familie care ia aminte la toatediagnosticurileba anca face mai mult de cit cerem noi.Domnu sa va binecuvinteze fetitasi incontinuare sa ramina o dovada ca si azi Domnu mai face vindecari.iar noi sai purtam in rugaciune sai incredintam in bratul Domnului ca El sa le calauzeasca pasi.Amin.Sami vrea sa stie citi ani are Nancy.

 • 32
  Teo :

  Pt Nina. Azi am sarbatorit ziua muncii in Canada, nimeni nu lucrat , asadar am fost cu un grup de frati la partasie la iarba verde.
  Venind seara acasa m-am bucurat sa va ca ai scris. Ieri am marturisit in Biserica Baptista Romana din Montreal despre modul cum a lucrat Dumnezeu in viata lui Sami. Eu am citit cu lacrimi in ochi comentariul despre el si nu am putut sa nu fac sa nu spun in Biserica. Multi au plans si au dat slava lui Dumnazeu. In anul in care s-a nascut Sami, in 2000 se nastea a doua noastra fetita, Vanessa, cre acum este de varsta Lui Sami. Dumnezeu cerceteaza coppi in mod spectaculos, si sunt convins ca si el , ca si altii copiisunt in planului lui dunezeu de lucrare. Ieri seara dupa serviciul divin a venit la mine baiatul pastorului , si plangea in hohote, are 8 ani: mi-a zis: frate in timp ce ma rugam am simtit ca ma lasa picioarele si cad, a trecut prin mine un curent de sus pana jos si este pentru prima data cand traiesc asa ceva. L-am chemat la mine, l-am strans in brate si am zis: Ted, te iubesc, acesta este Duhul Sfant, sa nu-ti fie teama , D-l Isus te cerceteza, este in ordine.Glorie domnului.
  Nancy acum are 14 ani si m-am bucurat foarte mult sa o vad cantand duminic a trecuta, 24 august, in Biserica din Kitchiner si Toronto. Cantarea a fost: Aceasta mi-e dorinta, sa Te-onorez.

  Va iubim si va purtam in rugaciune.
  Domnul sa va binecuvinteze.

 • 33
  dani :

  Sinoi va iubim si va purtam in rugaciune.Domnul sa va binecuvinteze fetitele.Si Sami mai are 2 fratiori.Dani de 12 ani si Razvan de 4 ani.NEbucuram ca si acolo Dumnezeu cerceteaza copii.si la noi in luna Martie sa facut staruinta si au fust botezate 8 persoane printre care si 2 copii unu de 14 anisi Dani.cu toate ca nu prea am vrut sa il las la staruinta Dumnezeu tot sia facut lucrarea.Slava Domnului traim zilele apocalipsei cind Domnul toarna DuhulSfint si peste tinerii si peste batrini.Ne bucuram si sintem fericiti sa stim ca si frati de acolo stiu ce lucrare a facutDomnu cu sami.si noi am marturisit la frati despre vindecarea lui Naci.la noi in bisericuta este o sora a carui sot nui intors la Domnu si are psoriazis .cind iam spus de Naci cum Domnul a vindecato mia zis cu lacrimi in ochi Oare cum sa fac cum sa ma rog sa primesc si eu vindecarea.Dupa mai multe discutiicu el azi nea spus ca el sa hotarit sa incheie legamint cu Domnu.Afost o bucurie cum numai copii Domnului ostiusi am vrut tare sa va spun si voua ca stiu ca o sa va bucurati mult.haideti cu toti noi de aici voi de acolo sal purtam in rugaciune ca Domnu sai dea biruinta ca nici cel rau no sa doarma.ma bucur mult mult ca pot sa comunic cu voi aici sintem o bisericuta mica de10 membri si cind leam spus la frati despre voi toti sau bucurat mult .Si noi va purtam in rugaciune si vrem sa ne bucuram si incontinuare impreuna de lucrarile Domnului.HAR si PACE la toti frati.am uitat sa incep cu NINA pt TEO

 • 34
  flory jurca :

  fac parte dintr-o fam formata din 11copii,cind eram mica un frate de-al meu a cazut si s-a lovit la cap de partea de jos a usei si instantaneu a intrat in coma atunci asa credinta am avut ca stiam ca si daca va muri dumnezeu il va invia,plingea toti fratii in rugaciune si strigam la dumnezeu sa nu-l ia de la noi ,in acea noapte am visat o ramura de nuc care era pusa in pamint si era aproape moarta dar cum noi plingeam acea ramura se inviora tot mai mult ,medicii i-au spus mamei mele sa se roage pt ca numai dumnezeu il mai pote salva ,lam rugat pe dumnezeu ca primul cuvint pe care il va spune fratele meu sa fie mama cind se va trezi din coma sa fie mama,atunci mama mea era si insarcinata cu alt frate ,dimineata cind sa facut ziua fratele meu sa trezit si primul cuvint pe care l-a spus a fost cuvintul mama asa cum am cerut lui dumnezeu ,cind a intrat doctorita si l-a vazut a spus ca dumnezeu a facut o minune,dumnezeu este acelasi ieri azi si in veci puterea lui tine in veac dar noi sintem pacatosi si schimbatori

 • 35
  LAUR :

  VREAU SA CREDETI IN VALOAREA RUGACIUNII CA EA ADUCE PENTRU NOI MARI FOLOASE.SALVA DOMNULUI CA EL NE ASCULTA,SI NE ADUCE VINDECARE,DAR VA TI INTREBAT CINE NE TINE PE NOI SANATOSI SI ASTA ZI DE ZI ?DINCOLO DE CEREREA IN RUGACIUNE FOLOSITI MULTIMIREA SI LAUDA ADUSA CELUI PREASFANT,ISUS MESIA

 • 36
  florin :

  Da asa e uni nu sunt vindecati ,raspunsul la intrebarea De ce este de cei asa o stie El ,si Pavel vroia sa fie vindecat de tepusul lui dar raspunsul a fost Harul meu in slabiciune iti este indeajuns.

  De cei asa o stie El!!

 • 37
  ionel :

  chiar astzi am avut un schimb de discutii pe aceasta tema si dupa ce am citit toate aceste comentarii, inteleg ca DUMNEZEU INCA MAI FACE MINUNI. IMI PARE RAU INSA CIND NE RUGAM SI NU PRIMIM NICI UN RASPUNS, FIE EL SI UNUL LA CARE NU NE-AM ASTEPTA
  MA ROG LUI DUMNEZEU SA-MI MAREASCA CREDINTA

Tu ce părere ai?