Cum sa folosesti media in biserica ta

Vladimir Pustan sancţionat din nou de Cultul Penticostal

Vladimir Pustan sancţionat din nou de Cultul Penticostal

Mă tot minunez… mă îngrijorez şi sper să nu ajung chiar să dispreţuiesc. Oare unora chiar numai atât le este dat să priceapă sau fac asta din orgoliu denominaţional?

Zilele trecute am luat parte la un simpozion extraordinar ce a avut ca temă Imaginarul postmodern şi cadrul de referinţă al Evangheliei. Un eveniment de excepţie, cu invitaţi de marcă, amintesc doar câţiva: Paraschiva Pop – cartea Regresia moralei, Pr.Dr. Doru Fer – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Peter S. Williams – apologet creştin, Lect. Dr. Philip A. Gottschalk – seminarul Tyndale din Olanda şi alţii cel puţin la fel de importanţi ca cei amintiţi. Timpul petrecut acolo m-a inspirat, provocat, tensionat şi încurajat din nou să gândesc dincolo de barierele culturale, religioase, de recepţie şi percepţie a bucăţii de lume în care vieţuiesc.

Fără a fi răutăcios, prelegerile au fost cu mult peste nivelul actual al liderilor bisericilor creştin-evanghelice din România. Şi iată dovada.

În timp ce fraţii noştri de peste graniţă (şi slavă Domnului, şi unii de la noi) işi consumă energiile şi resursele să priceapă mersul lumii şi se străduiesc cu privire la contextualizarea mesajului evanghelic, prea marii lideri penticostali nu ştiu cum să ne mai păzească ca nu cumva să încălcăm dogmele (ştiu, e prea pretenţios spus) Cultului Penticostal.

Şi de această dată victimă în prim plan îl avem pe fratele Vladimir Pustan şi ultima lui ispravă. Nărăvaş de felul lui, distinsul lider şi-a permis să invite un preot ortodox în cadrul întâlnirilor de tineret de la Beiuş (Constantin Necula, 4 Martie 2012), act ce contravine normativelor Cultului. Întâmplarea a făcut să fiu şi eu prin zonă şi să asist la momente penibile din partea unora din sală. O soră râvnoasă a sărit ca arsă de pe scaun şi din locul în care era a început cu vehemenţă să-l ia la 11 metri pe preot în timpul acordat întrebărilor adresate din sală. Mare mi-a fost mirarea că, din întrebările alese, pe lângă stilul agresiv, arogant şi agramat, conţinutul lor a fost puţin sub mediocru. Păi fraţilor, care e problema dacă cineva v-a arătat cum se ţine un discurs articulat, coerent şi argumentat când vine vorba de a-ţi susţine un crez??? Asta a făcut fratele Nicula (şi nu cred că se supără că îl numesc aşa) şi nu cred că un 5% din cei 1000 de evangelici din sală ar fi fost în stare de o astfel de apologie. Din păcate acesta e nivelul. Ce este grav e că acest stil se promoveasă, ba chiar se apără.

Şi pentru toate acestea există Cultul Penticostal, împreună cu alţi blogări istericoşi şi belicoşi care nu contenesc să-l sancţioneze pe confratele Pustan cu mustrări şi chiar ameninţări că se vor lepăda de el dacă va mai acţiona în acelaşi stil. Dar să cetim şi argumentele din “circulara” Cultului, citez: preotul Constantin Necula… a avut un mesaj de natură sâ îndurereze şi să semene incertitudine în rândul credincioşilor noştri. Păi normal că a îndurerat pentru că realitatea care te loveşte în faţă provoacă dureri. Şi nu fac lobby pentru mesajul transmis de preot ci spun asta datorită modului în care noi ne prezentăm public, ne articulăm mesajele şi ne simţim agasaţi şi intimidaţi de ei. E dureros pentru că noi suntem cei priviţi de la periferia societăţii, nu ei, noi facem pe neprihanăţii şi ştim uneori cu ce imagini publice ne afişăm fără ca nimeni să fie atunci în stare să vină şi să aibe un punct de vedere. Dar important este ca toată lumea să ştie că penticostalii nu îşi fac cruce, semnul distinctiv al lor este că nu au un semn. Ba da, baticul.

Şi cum să semeni incertitudine într-un popor în care nu are certutudini ci face ce zice pastorul, fiindu-i înterzis să-şi pună întrebări cu privire la crez, viaţă sau Dumnezeu, nefiind incurajat să gândească, să perceapă, să facă conexiuni între lumea în care trăieşte şi Dumnezeu, ci i se dă papa mestecat cu linguriţa la serviciile divine de Duminică. De aceea avem creştini subnutriţi, care mâncă o dată pe săptămână.

Din păcate acest sistem handicapat de gândire are foarte mulţi adepţi, e promovat peste hotare până pe tărâmul tuturor făgăduinţelor.

Distinse Vladimir, e de admirat curajul şi năzuinţa pe care o aveţi, sper să avem cât mai mulţi tineri cu tăria şi caracterul dvs. Ce vă doresc e să vă uscaţi repede de aplaudatul duş rece şi să-i lăsaţi pe …… să creadă că datorită mustrărilor şi avertizărilor aţi reuşit să depăşiţi acest moment de criză al vieţii. Daţi Cultului ce e al lui DAR LUI DUMNEZEU CE E AL LUI DUMNEZEU. Mă gândesc că e greu să împaci principiul  Cât ţine de noi să încercăm să trăim în pace cu toţi oamenii cu Nici un proroc nu este bine primit în patria sa. Sper doar să nu vă înghită sistemul, vorba cântecului Mai bine “golan” decât comunist.

Fiţi relevant, nu aberant!

1 Stea2 Sele3 Sele4 Sele5 Sele (25 vot(uri), medie: 4,08 din 5)
Loading...Loading...

ETF Milenium

 • 1
  petrica :

  Felicitari Darius Cornean pentru acest articol.

 • 2
  Salcau Sergiu :

  cineva sa imi explice cu versete biblice, toata treaba cu denominatiunile. ca sa stiu ce sa le spun celor care ma intreaba din ce cult is, ca si cum daca nu sunt din vreun cult, nu voi intra in Rai.

 • 3
  Razvan :

  Am citi comunicatul si initial am crezut ca citesc o nota informativa a securitatii….

 • 4
  EU :

  Super-articol. Astept ziua in care a fi crestin va fi peste a fi religios. Din pacate, religia, oricare ar fi ea, este o mare afacere din care se scot bani grei. Castigul nu este de partea crestinismului ci de partea oamenilor religiosi, pe care biblia ii numeste FARISEI. Asta ma indeamna, ca pe multi altii, sa ma numesc doar crestin, fara a numi o religie apartinatoare. Patorul Pustan este un om deosebit care are curajul sa sfideze prostia si pe cei care o intretin. D-zeu sa va dea taria de a continua ceea ce faceti si sa nu va lasati intimidat de acesti atei religiosi.

 • 5
  abc :

  Daca semeni vant, Darius, nu ma mir ca vei culege furtuna!

 • 6
  Darius Cornean :

  @abc
  Te-a înghiţit mulţimea?
  “Iar tu în lumea ta rămâi / Indiferent şi confortabil”

 • 7
  Mircea :

  Occidentul are teologi de renume. Ei stau la birou 16 ore pe zi ,scriu carti ,fac filozofie. Bisericile acestor supereruditi teologi de”renume” sunt goale .Vorba romanului american “.La bisrica lui nu merge nici macar el”.
  Naivitatea nu este acelasi lucru cu deschiderea.
  Odata ce lasam garda jos si aruncam confuzie nu mai putem face diferenta.

 • 8
  Carmen :

  E foarte frumos articolul tau Darius Cornean, totusi “golani pocaiti”, nu prea sunt!

  Cred ca greseala nu-i a penticostalilor ci a lui Pustan, asa cum nu-i nici a baptistilor ci a lui Ton.

  Lucrarea fiecaruia va fi trecuta prin foc , nu al oamenilor ci unul Sfant , ce va ramanea vom vedea.
  Iar pastorii sau preotii ar trebui sa se gandeasca ca nu sunt numai oi in turma ci si oite si mielusei , iar daca nu stii sa te ingrijesti de toate atunci nu te apuca sau nu-ti da cu parerea prea repede.

 • 9
  Darius Cornean :

  @Carmen
  ghilimele de la “golan” elimină sensul propriu al cuvântului.

 • 10
  Darius Cornean :

  @Mircea
  Aş prefera calitatea în detrimentul cantităţii.

 • 11
  Salcau Sergiu :

  furtuna se face cu nori nu cu vant

 • 12
 • 13
  beni v :

  bun articol…felicitari ! sergiu, ai dreptate ! cred k o rel personala si constientacu El te mantuie ! nu a fi intr-un cult sau o anumita organizatie ! Numai bine tuturor ! mai castigati am fi sa ne judecam fiecare personal, nu pe altii.

 • 14
  ÎNTRE ABERANȚĂ ȘI RELEVANȚĂ | Popas pentru suflet :

  […] Primesc un comentariu scurt şi interesant de la Darius (revista paşi.ro): Fiţi relevant, nu aberant! http://www.pasi.ro/revista/vladimir-pustan-sanctionat-din-nou-de-cultul-penticostal.html […]

 • 15
  marius :

  In Franta a avut loc un mars impotriva avortului sub organizarea catolicilor. Eu am aflat abia dupa doua zile, si am fost la fel de indignat de ce nu s-a anuntat in bisericile protestante sa participam si noi. Sunt 1000 de penticostali in Lyon doar la biserica traditionala ! Mandria asta religioasa ne va duce in iad!

 • 16
  cristinacajic :

  In timp ce noi ne preocupam de dogmele si politica bisericii penticostale, de cine are si de cine nu are dreptate in cadrul cultului; diavolul castiga teren, si noi nici nu ne dam seama. Atata timp cat ne fura atentia de la Isus Cristos, el e mai mult decat fericit: pe cei religiosi ii va tine tine legati cu si mai multa religiozitate iar pe cei care vor sa protejeze si sa apere ii va tine ocupati cu ‘a face dreptate celor asupriti’. ATI AUZIT DE ” DIVIDE SI CUCERESTE”?!?! Lasati ‘mortii sa isi ingroape mortii’!!!razboiul nostru nu e contra oamenilor CI IMPOTRIVA satanei si a armatei sale,CE SCRIE IN BIBLIE?!?! 2Corinteni 10:4-7 “Căci armele cu cari ne luptăm noi, nu sînt pămînteşti, ci sînt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile.Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, cari se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gînd îl facem rob ascultării de Hristos. Îndată ce se va săvîrşi ascultarea aceasta din partea voastră, sîntem gata să pedepsim orice neascultare. La înfăţişare vă uitaţi? Dacă cineva crede că „este al lui Hristos”, să aibă în vedere că, după cum el este al lui Hristos, tot aşa sîntem şi noi.”

 • 17
  Oierul :

  Cultul penticostal are o problema cu editarea comunicatelor, asta-i sigur. De ce nu i-au cerut lui Pustan sa-si justifice el sub semnatura privata, purtarea? Eu nu-i cred ca zmeul Pustanica a spus ca au fost situatii pe care nu s-a priceput sa le gestioneze corect.

  Asa cum scria fratele David la un alt articol despre Praslea aista din pusta Bihorului, el se da de ceasul veseliei sa iasa in evidenta, sa fie modern, cool, sa faca valuri. Si, uite ca ii iese smecheria, desi este copilaros si periculos in ceea ce face. Cine-l opreste sa se reconverteasca la ortodocsi, catolici, sau sa-si faca propria turma ? Pituca a buna pe care o mananca el de pe la toti. Osanalelelele pe care i le aduc toti idealistii, unionistii, naivii, formalistii…

  Oare cum de n-a observat autorul articolului ca ierarhii nostri – si ai lui – nu l-au sanctionat, ci doar l-au alintat. Doamne, cat de confuza e lumea asta !!!

 • 18
  abc :

  Eu as fi curios ca sa stiu parerea “di stinsului” Vladimir despre “moaste”! O sa le pupe daca i se da vreodata ocazia de a predica?
  De ce n-am trai in pace cu toti oamenii?
  De ce n-ar fi la hramul Paraschivei un sir lung cat tara intreaga? Iar pentru o impacare deplina sa ni se dea evanghelicilor onoarea de a fi primii in a molfai frumos mirositoarele resturi scheletice!

 • 19
  doru :

  ce durere…. : cele scrise inaintea mea cum le numim barfe pe net …? sau oare….? ne-a cerut Dumnezeu parerea despre ce fac unu sau alti “ca sa vada si El cum bifeaza in cartea vieti bulina rosia sau neagra ” in loc sa stam sa plangem pe genunchi de stare noastra personala inaintea Tatalui si sa ne ierte sa nu ne preocupam de paiele din ochi celor din jur sau “poate vrem sa impresionam cu cuvinte alese pe oameni mai mult decat pe Dumnezeu
  o Doamne Tata Sfant iartàne inca o data .AMIN

 • 20
  Silviu :

  Interesant este ca Pustan a facut de ras Cultul Penticostal incalcand regulile stabilite de cult; dar mai marii nostrii , ai cultului, care au turnat pe fratii lor la securitate si care pt a-si scapa pielea sau pt a avea o viata de ,,credinta” mai confortabila,,,ei,,,n-au facut de ras Cultul Penticostal. E mai grav ca ne unim cu ortodoxii la inchinare decat ca ne unim cu securitatea in a trimite la inchisoare pe fratii de credinta? Mari si uregnte sedinte de consilui bisericesc al cultului pt ca Pustan si-a facut cruce,,,,dar…….ca x sau y a turnat pe altii la securitate si au produs dureri enorme,,,nu mai e asa de urgent de a se analiza, Dincolo de faptul ca sunt penticostal , ma bucur ca sunt crestin, Dincolo de faptul ca avem regulamente penticostale ma bucur ca avem si o Biblie,

 • 21
  Catau Adrian :

  A arata ca baticul este un semn al penticostalilor este un adevăr şi acest adevăr ar trebui arătat conform fundamentului pe care se bazează (De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei) si nu uita contextul (Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii şi că Dumnezeu este Capul lui Hristos 1 Corinteni 11:3). Aici este vorba de aşezarea unei ordini date de Dumnezeu. Daca nu avem curaj sa privim cu atenţie la versetul 3 pierdem din vedere adevăratul sens al acoperirii capului femeii. Acesta este primul aspect. Dumneavoastră vă permiteţi sa batjocoriţi ordinea pusa de Dumnezeu in Biserica sa. Este un semn? Da. Ce fel de semn? Al stăpânirii femeii si fata de fiinţele cereşti; îngerii. Al doilea aspect. Nu sunt un apărător al denominaţiilor. Nu pot sa-l laud pe Cristian Ionescu, este si el un pastor bloger dar nu pot sa apar mizeria pe care o aruncaţi d-voastră asupra evanghelicilor penticostali. Au minusuri? Sigur ca au. Au plusuri sigur ca au. Exista totuşi o obsesie de a crea o legătura artificiala de ecumenism cu ortodocşii, catolicii şi alţii chiar care se bat cu pumnul in piept ca apologeţi ai islamului sau hinduismului dar vin la conferinţe creştine ecumenice. Domnul Isus nu a vorbit de mii de cai de ajunge in cer. El a vorbit doar de una şi una care duce in iad. Eu am o problema acum. Ajung in aceasta lume in dezordinea asta de denominaţii si religii şi mă întreb; care este calea care duce in la Dumnezeu? Mă duc la toate religiile şi la toate confesiunile, şi găsesc răspunsuri parţiale, adevăruri parţiale şi cai care par bune dar nici o siguranţă. Dar l-am găsit pe Isus printre toţi fondatorii si El îmi spune: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Acum dacă cred aceasta frază şi (eu cred) eliminam ambiguitatea şi cred următoarele: sunt multe căi relativ bune – Isus calea absolută, exista multe adevăruri relative – Isus Adevărul absolut şi nu exista nimeni care sa susţină ca este viaţa, Isus susţine ca este viaţa absoluta. Amin, slăvit sa fie El. Acum mă îndrept spre denominaţii care îşi doresc să-L cunoască pe acest Isus. Mă îndrept spre cei care îl ascultă mai mult pe Isus decât pe alţii în aceasta lume pentru ca El este adevărul absolut. Acum din cele doua denominaţii care credeţi ca îl caută şi îl ascultă mai mult pe Isus? Care credeţi că îi acordă locul central în credinţa lor? Ortodocşii? Dacă veţi îndrăzni să-mi răspundeţi da, atunci vă veţi înşela amarnic. Ortodoxia ignora învăţăturile de bază ale Domnului Isus, mărturisirea credinţei şi a pocăinţei personale, botezul in apa a celor ce cred, închinarea la sfinţi, moaşte, pelerinaje şi obiecte, etc. Vi se pare comic sa vorbim de acoperirea capului ca şi fiind un semn al supunerii pentru că învăţăturile Sfintei Scripturi sunt luate tot mai mult in derâdere şi caricaturizate de lumea seculară şi bisericile tradiţionale şi de ce sa nu spunem in ultimul rând chiar şi de lideri de seama ai evanghelicilor. Un semn vizibil că mulţi se îndreaptă spre alte surse de inspiraţie (nu divina). Este adevărat că şi mulţi din evanghelici s-au depărtat de Dumnezeu în ultimul deceniu de aceea, da, avem nevoie de o întoarcere la Domnul Isus, Calea, Adevărul şi Viaţa. Fără El nu găsim Calea, fără El nu aflam Adevărul şi fără El nu avem viaţă şi nici nu vom avea viaţa veşnică.

 • 22
  claudiu :

  vorbe multe saracia omului,pustan e bun ca si orator stie multe glume si povesti:P ce aveti cu el lasatil in pace suntem liberi sa facem ce vrem cand vrem oieru el sia facut deja turma lui,tinerii cand is srile de tinerel la oradea nu prea merg cum de?cand vine pustan e ful cu iphone in mana si cu fitze=))lasatil in pace o sa mearga in spitale de boli infectioasa in china.si in zonele periculoase la fel ca benny hinn =))

 • 23
  andreipurel :

  fara sa ma intereseze problemele altor confesiuni, vreau doar sa ma leg de problema prezentei anonimenilor care apara ortodoxia si scriu impotriva iconodulilor. abc este unul dintre aceste personaje care au un curaj imens la umbra anonimatului si sint razboinici deosebiti cind stau la caldut. intrebarea mea pentru el si altii asemenea lui e urmatoarea: cit de crestineste este sa aperi ceva pentru care nu esti gata sa-ti asumi raspunderea? oameni de doua parale, fosti si actuali ciochisti, lingusitori si caratori de valiza, cetateni care intra in extaz daca le spui doua vorbe bune din curtoazie si intra in sevraj daca ii critici, si multe alte calitati deosebite. stilul mi se pare cunoscut; daca e cine banuiesc, sa se astepte sa devina popular; daca nu, sa ramina in continuare anonimeni.

 • 24
  ronny :

  Cultul asta format la varf din fosti infotmatori ai Secu nu pricepe odata ca in cer nu vor fi numai penticostali. Multi care n-ati facut nimic in viata voastra va aflati in treaba sa comentati pe aici.
  Felicitari pentru articol!

 • 25
  Pepea :

  Din acest comunicat se remarca clar 2 ideii care scot in evidenta superficialitatea documentului, cit si o mare doza de mindrie, a celor ce au facut judecata.
  1.Trebuie sa fii foarte superficial sa acuzi pe cineva si sa-l pedepsesti, fara sa arati si dovezi biblice unde sa gresit.Biblia este dreptarul orcarui crestin, nu reguli omenesti)

  2.In mindria lor cei ce l-au judecat, sunt doar deranjati de atingerea numelui de ,,Cult Penticostal” fara sa-i deranjeze faptul ca a adus atincere lucrari lui D-zeu.
  Tinem mai mult la obiceiuri si la numele nostru decit la adevarurile biblice.
  Cum vrem sa-i cistigam pe cei din lume (chiar pe ortodoxi)cu o asemenea atitudine.Uitam ca adevarata fata a crestinismului este DAGOSTEA si SMERENIA.Din acest comunicat nu reiese nici una nici alta.D-zeu sa ne de-a tuturor o atitudine de crestini adevarati.

 • 26
  Mihail :

  Dragii mei cetitori de bloguri, am o nedumerire: ce denominatiune il incadra pe Napoleon?
  Ma gindesc prin prisma faptului ca nu trebuie multa zarva .In felul lumii (cred) ca acesta va rezolvat problema: fiecare soldat are in ranita bastonul de maaresal.
  Cit despre denominatiuneaa penticostala, aceasta are un cumul de norme , de delimitari si de declaaratii de credinta care sunt tiparite intr-o foaie, tocmai pentru a le putea avea inaintea ochilor ori de cite ori crezi ca le-ai uitat.
  In cazzul in care vrei sa joci la AC Milan va asigur eu ca trebuie sa respect drastic regulile,principiile si tot ceea ce acest club impune prin regulamentul sau. Cu atit mai mult cred ca trebuie sa dam crezare celor care aduc (daca mai era nevoie) argumentele ca V.Ioan Pustan , penticostal declarat si inregistrat ca atare, a incalcat aceste “documente” ccu caracter obligatoriu.
  S-apoi sa ma ascultati, amu este baiul. Regulile cerute de penticostali sunt din BIBLIE oameni buni. Inchinarea pentru crestin este exclusivista, Dumnezeu spune personal cum trebuie sa ne inchinam LUI.Ba se mai vorbeste si de gelozie.
  Apoi mai este scris pe undeva ca DA sa fie DA si NU sa fie NU.Tot ce este in plus vine din alta parte decit de unde trebuie. Oameni buni, chiar daca acceptati ca un pic de umor nu strica, asa este.Faace bine la sanatate.Dar in adunarea sfintilor care alcatuiesc biserica Domnului Isus se cere cu totul altceva decit glume si vorbiri cu doua sau cine mai stie cite intelesuri.
  In nici un caz nu se poate face acuzare sau aparare decit cu argumentele pe cale le regasim prevazute, sustinute sau ingaduite de biblie. Asta inteleg eu crestinism.
  Cit cu privire la acei mincatori de piine pe seama bibliei despre care ni se spune cam cit ar fi de mari, va rog sa ma iertati, dar cu ajutorul acestora s-au golit bisericile de prin tarile lor iar dezmatul si sodomiile sunt la raang de cinste. Sa fim seriosi.Nimic nu este mai mare decit CUVINTUL BIBLIEI si dupa felul in care scrieti pe blog gasesc ca toata lumea stie citi, intelege si stie sa reproduca ce a citit.
  Referitor la popa Neccula, insasi faptul ca practica ceea ce nu este scris in biblie, din punctul meu de vedere , nu voi putea sta la masa cu un asemenea om.A se intelege duhovniceste, incolo il iubesc ca prin ceea ce face este clar dusmanul meu.(eu fiind evanghelic) Nu imi amintesc bine dar stiu ca undeva este scris ca dupa roada ii veti cunoaste, ori roada acestor contopisti ca oameni de birou si fratii nostri (poate) in credinta ne arata ca (hai sa si ridem un pic) doar noi romanii ce mai tinem steagul evaanghelic sus, ca doar pentru aceasta Dumnezeu a deschis granitele.Sa mergem la ei sa-i salvam pina mai este ceva timp. Si mirare mare, suntem ajutati de indieni, de africani(marturisiri extraordinare) iar material de catre americani. Har si pace.

 • 27
  teo :

  O atentionare in scris nu e chiar atat de grav. Cand am citit pe twitter titlul articolului am crezut ca l-au si expediat din cult. Asa, mai are putin…

 • 28
  MIRCEA :

  @ Darius

  Tu chiar nu stii ce este biserica din Occident ?
  Calitatea de care vorbesti tu este putreda, bolnava , aptoape moarta. O femeie care nu poate naste copiii merge la medic. O biserica care nu naste copiii este bolnava rau . Spuma apuseana si-ar dori sa aiba turma din Rasarit .Suntem intr-o vreme cand ei au de invatat de la noi .Oricum asta e greu .Pocainta nu e usoara pentru intelectualul care isi pudreaza fata gand iese la piata .

 • 29
  Pomisor :

  Orice act de genul excluderilor trebuie facut cu mare atentie. Pentru ca excomunicarile actioneaza DOAR asupra celui care este cu adevarat nedrept. Dumnezeu fiind intotdeauna de partea dreptatii nu a multimii si nu gireaza abuzuri. Astfel daca ne uitam in istorie observam ca datorita multelor abuzuri facute in acest domeniu Dumnezeu a permis sa aiba loc Marea Schisma (1054 DC). Multi cred ca datorita faptului ca s-au excomunicat ambele ramuri ale biserici, excomunicarile s-au anulat. De fapt a fost foarte efectiva si din acel moment unitatea institutionala a bisericii a fost pierduta definitiv si va ramane pierduta in ciuda tuturor eforturilor de reunificare facute si care se vor mai face, pana la a Doua Venire cand se va reface dupa judecata si sub o alta forma. In momentul acestei schisme s-a pecetluit faptul ca Dumnezeu nu mai lucreaza atat cu institutii (culte) ci mai ales cu oameni. Nu zic ca gruparea in culte nu poate aduce avantaje (in care cele mai importante sunt stabilitatea in timp si posibilitatea de a transmite invataturile crestine de-a lungul generatiilor) totusi doar apartenenta la un cult nu are in sine valoare, pentru ca Dumnezeu recunoaste ca fiind biserica Lui DOAR pe cei care asculta de El dupa principiile lasate de El. Si deoarece de fapt nici o institutie tip cultic nu Il mai reprezinta deplin pe Dumnezeu, El nu se mai manifesta ca prezenta “de facto” in nici una. Si aceasta poate fi considerata o favoare (un har) desi in esenta este bazata pe absenta nu pe prezenta Lui, pentru ca sfintenia Lui ar face ca oricine traieste in pacat sa aiba un sfarsit gen Anania si Safira. Si la inceput aceasta era regula… Astfel prin absenta El permite o perioada mai lunga de timp ca cei susceptibili de judecata sa se corecteze.

 • 30
  Dumnitru :

  Ofticosi pe Pustan ca zguduie ca un urs miscarea penticostala si tot ce inseamna ea…isi face simtita prezenta si astia se oftica…Tot inainte Frate Pustan

 • 31
  .Al .Capone. :

  Azi o cruce
  Maine o icoana
  ……un os de pupat
  ceva matani ,acatiste ….ceva purgatoriu
  si uitea asa va fi o turma si un pastor

  Biserica catolica vrea sa puna laba” pe ortodoxi
  si pe culte
  vrea sa le straga in brate” cu multa iubire ”
  pana le rupe coastele

 • 32
  cristinacajic :

  Matei 12:25 „Orice împărăţie dezbinată împotriva ei însăşi, este pustiită; şi orice cetate sau casă, desbinată împotriva ei însăş, nu poate dăinui. ” CE VREA INAMICUL INFRANT DE ISUS SA FACA IN ROMANIA? Nu poate sterge crestinismul de pe pamant insa il poate dezbina usor , prin crearea scandalurilor… SI NOI NICI NU VEDEM ASTA !!! AR FI TARE SA PORNIM UN LANT DE RUGACIUNE, NOI CEI CE CREDEM IN ISUS, SI SA RUPEM LANTURILE CE II TIN PE OAMENI legati… Sa ii aratam ca noi stim ca e un dusman invins, cum zice in Biblie si ” orice arma faurita impotriva noastra nu va prospera”. CRED INSA ca e mai comod si mai interesant sa ne ocupam cu ‘treaba satanei’ care ii tine ocupati pe toti dupa placerea lor: pe unii inchisi in religiozitatea lor iar pe ceilalti in apararea fratelui cutare . TREZITI-VA ODATA!!! NU NE MAI LUPTAM CU OAMENII CI CU INTARITURILE DIAVOLULUI!!!

 • 33
  cristinacajic :

  tOTAL INDUSI IN EROARE SUNTEM CU TOTII? NU SE VEDE CE VREA DIAVOLUL SA FACA? Ce spune Isus in Matei 12:25 „Orice împărăţie dezbinată împotriva ei însăşi, este pustiită; şi orice cetate sau casă, desbinată împotriva ei însăş, nu poate dăinui. ” CE VREA INAMICUL INFRANT DE ISUS SA FACA IN ROMANIA? Nu poate sterge crestinismul de pe pamant, insa il poate dezbina usor, prin crearea scandalurilor… SI NOI NICI NU VEDEM ASTA !!! AR FI TARE SA PORNIM UN LANT DE RUGACIUNE, NOI CEI CE CREDEM IN ISUS, SI SA RUPEM LANTURILE CE II TIN PE OAMENI legati… Sa ii aratam ca noi stim ca e un dusman invins, cum zice in Biblie si ” orice arma faurita impotriva noastra nu va prospera”. CRED INSA ca e mai comod si mai interesant sa ne ocupam cu ‘treaba satanei’ care ii tine ocupati pe toti dupa placerea lor: pe unii inchisi in religiozitatea lor iar pe ceilalti in apararea fratelui cutare . TREZITI-VA ODATA!!! NU NE MAI LUPTAM CU OAMENII CI CU INTARITURILE DIAVOLULUI!!!

 • 34
  Aurel :

  Daca ne uitam atent in cuvintul lui Dumnezeu, vedem cum a fost prima Biserica Apostolica la inceput, cind totii cu FRICA de DUMNEZEU i-si puneau tot ce cistiga si i-si lua fiecare dupa cit avea nevoie sa traiasca
  In momentul cind Satana a intrat in aceste adunarii dupa moartea Apostolilor orice adunare au facut-o dupa agonisirea averilor totii indiferent de religie cauta sa faca profiturii, pentruca nu a mai existat FRICA DE DUMNEZEU
  Totii pastorii din Bisericile americane sunt milionarii daca nu platesti cotizatia pe luna esti dat afara
  Multumesc Domnului de invatzatura data o invatzatura cind Domnul spune cind va rugati sa va incuiati in camarutza voastra si sa va rugati in ascuns,Domnul nu spune sa mergeti la Biserica ,si de cind ma rog in casa mea Dumnezeu ma calauzeste prin vise si vorbesc in fiecare noapte cu Domnul si i-au si Cina cu familia cu Frica de Dumnezeu
  Incercati si sa vedeti cum va schimba viatza iar totii astia care va predica Evanghelia cu plata i-si va lua rasplata pentruca au facut-o pentru banii astia sunt lupii imbracatii cu piele de oaie fiecare i-si va lua rasplata la judecata pentruca au facut-o pentru banii

 • 35
  pentru Catau Adrian :

  Te rog sa-mi spui unde scrie ca “baticul este un semn al penticostalilor”? sau ca, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap baticul ca semn al stăpânirii ei.
  Poate ne mai informezi in ce imprejurari trebuie sa-si foloseasca femeia parul lung ca invelitoare a capului, dupa cum vorbeste Dumnezeu prin ap. Pavel in 1 Cor. 11:15, verset care nu poate fi deloc neglijat.
  1 Cor. 11:15  “..pe când pentru o femeie este o podoabã sã poarte pãrul lung? Pentru cã pãrul i-a fost dat ca învelitoare a capului.”
  Multumesc!

 • 36
  Zakeu :

  Cristinacajic,
  Ma bucur sa stiu ca tu nu trebaluiesti prin ale satanei, dar oare intariturili diavolului sunt facute din gateje ? Nu cumva din oameni ? Si inca din cei tari la cerbice, cum imi pare a fi cam multi si p’aice…
  Credinta vine de la Dumnezeu nu de la oameni, unitatea in credinta priveste adevarul mantuitor nu interesul confesional; si lupta credintei nu se duce pentru apararea unora, ori daramarea altora, ci pentru mantuirea sufletului.

  Unitate intru formalitate inseamna prapadenie curata !

  M-as mira sa nu stii tu aceste lucruri, desi nu ar trebui; se pare ca nu le stie nici Pustan, nici multi dintre autorii celor scrie p’aci.

 • 37
  Ana-Maria :

  Citez din comunicat:
  “a adus atingere imaginii Cultului Crestin Penticostal”
  :=))
  Bingo!!!
  Chintesenta scopului: IMAGINEA
  Nicaieri nu am intalnit o centrare si o lupta mai mare pentru imagine ca in cultele protestante.
  Poti sa faci orice, ti se va ierta, dar sa nu atingi imaginea (icoana) la care se inchina.
  Felicitari pentru articol!

 • 38
  Zoli :

  Special pentru conducerea Cultului Penticostal:

  “Vai de voi, invatatori ai Legii! Pentru ca voi ati pus mana pe cheia cunostintei: nici voi n-ati intrat, iar pe cei ce voiau sa intre i-ati impiedicat sa intre.” Luca 11:52

  ” Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre.

  Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda.

  Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul ca sa faceti un tovaras de credinta; si, dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva.

  Vai de voi, povatuitori orbi, care ziceti: “Daca jura cineva pe Templu, nu este nimic; dar daca jura pe aurul Templului, este legat de juramantul lui.” Matei 23:13-16

  “Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi sunteti ca mormintele varuite, care pe din afara se arata frumoase, iar pe dinauntru sunt pline de oasele mortilor si de orice fel de necuratenie.” Matei 23:27

  “Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi ziditi mormintele prorocilor, impodobiti gropile celor neprihaniti ” Matei 23:29

 • 39
  Remus :

  Fratele Pustan ar fi bine cand mai merge pe la ortodocsi sau catolici, sa vesteasca Evanghelia curata si nu un mesaj compromis, asa cum a facut la ambele adunari. Iar cat despre facut cruci si inchinari la altar, crestinii nu au nimic a face cu asemenea ritualuri. Ma indoiesc ca, daca era apostolul Pavel in locul fratelui Pustan, se comporta la fel.

 • 40
  Adi S. :

  O sa-i fie mai bine dupa ce-l dau afara din cult.

 • 41
  ghita :

  bai penti !!! credeti ca voi detineti cheile imparatiei ??? stati calmi !!!

 • 42
  ghita :

  sunteti niste falsi

 • 43
  ghita :

  cu sigurantza ca o sa i fie mai bine dupa ce iasa din secta voastra care adulmeca oamenii prin bogatia bisericilor voastre ! Echipamente electronice performante plus texte si mesaje subliminale care informeaza ceacra 4 a inimii !! hai moderatorule de nu postestei mesajul asta esti varza si tu !!!

 • 44
  fatarnici pentru o vreme :

  Ma gandesc la faptul ca mii de oameni au fost binecuvantati prin mesajele fratelui Vladimir … Dumnezeu a deschis ochii multora… da, si prin pildele pe care le spune – majoritatea cu talc …. dar se pare ca inca mai are de lucru …. Multi dintre acestia acum isi platesc cotizatia in bisericile penticostale din tara si fac mult mult mai mult: predica si ajuta orfanii si pe cei in nevoi….. Sunt dezamagit ca multi dintre liderii bisericii penticostale si nu numai au “fost prinsi in latul fatarniciei” precum Petru si mai apoi Iosif, numit de frati si Barnab adica – fiul mangaierii (F.A. 4.36)… Barnaba a uitat ca trebuia sa fie un fiu al mangaierii si Petru a uitat ca este o “piatra” … multi din liderii bisericilor noastre au uitat numele care l poarta si au uita de chemarea pe care au avut o … Sa ne trezim! Sa ne aducem aminte la ce am fost chemati!

 • 45
  viorel chis :

  Oare de ce personalitatea lui Vladimir Pustan a devenit un subiect atit de fierbinte mai ales pentru cei din diaspora?Si intradevar a ajuns sa pacatuiasca mai mult ca cei care inshala,mint ,manipuleaza si se prezinta cu zimbete pe buze fara Road al DUHULUI SFINT?Sa meditam bine nu doar asupra unei puteri caristmatice ci si asupra faptelor fiindca DOMNUL ISUS prin cuvintele din Evenghelia lui Matei cap.7 cu 15 la 23..,ce ne explica?Si chiar daca ajunge dat afara din cult ;ce pierde?Ucenicii si Domnul Isus au fost acceptati in Sinedriu si de ceata preoteasca?Sa citim doar ;” 13. L-au dus intai la Ana; caci el era socrul lui Caiafa, care era mare preot in anul acela. 14. Si Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: “Este de folos sa moara un singur om pentru norod.”
  Se pare ca si azi soarta multora este la fel datorita jocului de interese si pastrarea locurilor de frunte si a puterii de reclama.Destul de trist pentru cei care nu cunosc Adevarul acestor lucruri si doar prin mesaje ca multimile se lasa usor manipualti .

 • 46
  claudiu :

  si dvs d-l Cornea semanati samanta reaua prin articolul publicat!!!

 • 47
  Catau Adrian :

  Raspuns =35
  1 Corinteni 11:10 (De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.) Pentru ca aici era vorba de o batjocora adusa denomintatiei penticostale am arata pe ce fundament sta practica acoperirii capului la femei. Sunt si alte denominatii crestine care practica acesta randuiala; baptisti, crestini dupa Evanghelie, ostasi, menoniti, amisi, etc. Aici trebuie sa subliniez ca unele ramuri liberale ale denominatiilor mai sus mentionate nu practica acoperirea capului. La fel nu toate gruparile din penticostali poarta. Ramurile liberale nu practica.

  2) La ceea ce mi-ai scris ca parul este o invelitoare. Este adevarat. Numai ca acolo Pavel trateaza doua subiecte, iar ambele se leaga de stabilirea unei ordini, a unei autoritati pe care Pavel o stabileste in Biserica lui Dumnezeu. Cheia de unde pleaca este versetul 3. Apoi discutand despre par atat la barbati cat si la femei Pavel nu spune: este suficient pentru voi barbatii sa aveti parul scurt si pentru femei parul lung, acesta este primul pas, un pas al ordinii naturale, normale, aceasta este ordinea naturala de comportament: ci el spune la barbati parul scurt si capul descoperit si la femei parul lung(invelitoare naturala) si acoperit cu un “semn al stapanirii”. Cred in mod cert ca nerespectarea acestei porunci este lipsa de respect fata de ordinea pe care Dumnezeu a stabilit-o. Acum daca vrei sa discutam daca (baticul, palaria, panglica, etc) este neaparat semnul deja ne pierdem prea departe in discutii. Acolo unde nu este lepadare de sine exista discutii interminabile pentru ca omnul firesc nu se supune legii lui Dumnezeu.

 • 48
  melek :

  lasa-tti omul in pace>!!!!!!!!!!!
  atata ura e in articolul asta,dar cine sunte-ti voi sa judecati???????

 • 49
  Darius Cornean :

  @Mircea
  Vorbeşti agasant şi dispreţuitor despre o persoană fără ca măcar să fii în stare să-i
  scrii corect numele. Prima oară te-am iertat, a doua oară te-am sancţionat.
  Cornea (N). Măcar că eu operez cu numele real şi nu sub laşitatea anonimatului

 • 50
  1 :

  oare pt pastorii si protejatii lor ce fac politica prin bisericile penti de ce nu se dau avertismente?!
  oare ce se intampla cand biserica “curveste” cu politica?devin madularele ei madularele unei curve?!
  se continua “traditia”dezvaluita de “rascumpararea memoriei” si com. ex.al ccp nu da nici un avertisment…
  daca tot s-au apucat de judecat abateri, de ce sunt pt unii muma iar pt altii ciuma?!

 • 51
  Marian :

  Interesant! ne certam si acuzam…. in numele lui Isus!
  Catolici, ortodocsi, protestanti şi neo-protestanti sau anabaptisti… Va intreb care este centrul acestor confesiuni? Oare nu Cristos? da este drept fiecare confesiune pune accentul pe ceva anume… dar centrul, punctul esential este CRISTOS!!! Fie catolici, fie ortodocsi, fie protestanti si neo-protestanti TOTI au catinta pe CRISTOS. poate sa spuna cineva contrarul????
  Este interesant ca in ultimul timp, noi crestini (indiferent de confesiune ) ne preocupam mai mult de imaginea cultului public ca ea sa nu fie atinsa… ne luptam intre noi afirmand ca noi avem dreptate si detinem adevarul, ba mai mult ne folosim de Sfanta Scriptura pentru a demonstra nebuniile noastre. Iar lumea ramane departe de mesajul evangheliei…
  Stie stapanitorul acestei lumi cum sa actioneze pentru a tine umanitatea cat mai departe de Dumnezeu.

 • 52
  Marian :

  si stiti ce este mai infroicosator? Noi care ne batem cu pumnul in piept ca suntem crestini, il ajutal pe satan sa-si infaptuiasca lucrarea in lume cu mare usurinta.
  CINE ESTE CU NOI, NU POATE FI IN POTRIVA NOASTRA le spunea ISUS apostolilor… noi am uitat

 • 53
  Marian :

  Lumea interneului este plina de fanatism religios…
  parerea mea este ca am cam uitat cuma arata adevaratul CRISTOS. Ne-am zugravit noi un Cristos care sa corespunda cu cerintele noastre bolnave…
  va dau doua exemple din lumea fanatica ortodoxa:

  http://hristosesteortodox.wordpress.com/
  http://apologeticum.wordpress.com/

  dar… exista si in catolicism… protestantism … si neo…
  Suntem jalnici fratilor.

 • 54
  sami p. :

  “Dar important este ca toată lumea să ştie că penticostalii nu îşi fac cruce, semnul distinctiv al lor este că nu au un semn. Ba da, baticul.”
  Cum adica, numai penticostali nu isi fac cruce? Toti evanghelicii cel putin din tara noastra nu-si fac cruce!
  Poi cum poti sa chemi pe cineva (care are un crez mult diferit de cat al nostru) sa predice intr-o biserica care crede cu totul diferit despre ce inseamna sa fi mantuit si cum sa ajungi la mantuire?

 • 55
  Raita :

  Oameni buni,
  Este nevoie de promotori ai ecumenismului. Vladimir Pustan este unul la varf inalt. Mi-au placut multe din predicile lui dar nu pot fi de acord ca, dupa ce ai iesit din sanul ortodoxiei pentru ca nu era bine si nu ai putut gasi mantuirea in datini, ocolirea bisericii si in puparea de picturi si moaste, sa mai promovezi asta. Este ca si cum te-ai intoarce inapoi, sau mai grav, mesajul transmis este acela ca e bine si in ortodoxie, iar oamenii nu mai au nevoie de nastere din nou. Poti fi mantuit prin traditii si tot ritualul bisericesc de vreo 2000 ani. Daca spunem ca e buna ortodoxia, de ce-i mai chemam pe oameni la pocainta? Oricum asta miroase a mare ecumenism, a universalism, ceea ce este o mare erezie.
  Dar la unii oameni din Alianta Evanghelica te astepti la tot felul de nazbatii (ca sa nu le zic erezii), pentru ca pe agenda lor nu au studiul Bibliei ci asclutarea de tot felul de glasuri care se inghesiuie sa zica „asa vorbeste Domnul”.
  Trebuie ca penticostalii sa se intoarca la Biblie si sa lase doeparte bolboroselile si tipaturile si tot felul de manifestari ne-biblice.
  Cu dragoste in Hristos,
  Adi Raita

 • 56
  ovidiu :

  @Marina, 51
  „ Fie catolici, fie ortodocsi, fie protestanti si neo-protestanti TOTI au catinta pe CRISTOS. poate sa spuna cineva contrarul????”
  Prea mulţi din aceştia, şi mă refer aici nu la creştinii de rând, ci la lidărarii lor (clerul), cum le place ei să se numească acum, după moda lumii politice, au ca ţintă BANUL ŞI PUTEREA!!!
  Tremură când îl văd şi când o văd şi sunt în stare să facă orice pentru el şi pentru ea.
  Le place să se poarte ca nişte stăpâni, care nu dau socoteală la nimeni de acţiunile lor; nu suportă critica şi dau afară din bisericile LOR pe oricine îndrăzneşte să-i critice;se legă cu lanţuri de scaunele lor socotind că de aici le vine profitul şi onoarea; îşi fac legi şi dogme după interesul lor; le palce să manipuleze oamenii acţionând în plan psihologic… şi am putea înşira toate însuşirile unui adevărat fariseu.
  Aceşti lidărari se mai fac că se ceartă între ei,pentru a-şi regla poziţiile , după care devin iar cei mai buni amici.
  Nu l-am auzit pe fratele Pustan să critice abuzurile grosolane făcute de lidăraraii cultului penticostal,(cei din structurile centrale cât şi popii penticostali, care sunt reprezentaţii lor în teritoriu)Oare de ce?
  Consider salutară prezenţa lui la Moşuni, deoarece consider pe fratele Cristian Pomohaci , un creştin exemplu , care îi întrece în calităţi pe lidărarii cultului penticostal.Aceleaşi lucruri se pot spune şi despre adunarea din Moşuni.
  Nu la fel pot aprecia prezenţa acestui popă Necula Constanin, la Beiuş, care prin prestaţia sa, prin poveştile lui cu maica Domnului, şi alte poveşti de copii, şi alte încurcături de cuvinte a arătat că este lidărar de soi. Chiar că a fost penibil şi pentru un creştin sincer, botezat de o zi. Un astfel de creştin născut din nou de doar o zi, îl depăşeşte în cunoaştere Domnului, şi în filozofie şi nu numai pe el ci şi pe papa de la Roma, sau lidărarii cultului penticostal.
  Mă întreb, de ce nu l-a invitat Pustan pe fratele Pomohaci.
  Şi cred că aici a intervenit mândria lui Pustan( deh,profesorul) şi a reuşit să se facă de râs şi de ruşine cu Necula lui.
  L-a chemat pe popa acesta, să le spună, creştinilor care au scăpat de ereziile lor(unor astfel de popi), întorcându-se la credinţă , să le propage dar, iarăşi aceleaşi erezii.(a mai lipsit să prezinte şi învăţătura lor despre moaşte şi parastase) Şi a reuşit Pustan să se facă de cacao, cu popa lui care era în căutarea oilor sale risipite, pentru a le aduce iarăşi în ţarcul lui.
  Creştinii aceştia au fugit de popa, şi Pustan l-a adus iarăşi pe popa să îi dea cu aghiasmă.Căci chiar popa zicea că vine cu binecuvântarea mitropolitului,(mitropolit care l-a dar afară din popie pe Florea Daniel Cristian deoarece s-a botezat)Nu zice că vine cu binecuvântarea Domnului, ci cu binecuvântarea mitropolitului. Cu alte cuvinte ţine să arate ţăruşul la care este legat, cine îi e stăpânul pe care îl preţuieşte.
  Dar iată cum vorbeşte mesagerul Paul:„Ştiu că dacă vin la voi, voi veni cu o DEPLINĂ BINECUVÂNTARE DE LA UNSUL.”(romani 15:29)
  În rest ,acest popă ca şi lidărarii penticostali trăiesc în lumea lor imaginară, sunt rupţi de realitate şi nu vor să o vadă deoarece acestă realitate din bisericile lor este cu totul diferită de cea pe care o invocă ei şi încercă să manipuleze cu vorba pe cine mai pot şi îi mai cred pentru a-şi asigura propriul confort.
  Pustane ,Pustane nu mai du mioarele nu mai du mioarele pe păşunea contaminată din care abia au ieşit.

  „şi ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele spiritual şi CURAT, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire.” (1 petru 2:2)

 • 57
  Ana-Maria :

  sami p: De ce esti asa sigur ca ortodocsii au un crez mult diferit?
  Nu imbratisez multe din parerile si opiniile lor, dar am citit din scrierile martirilor lor (N Steinhardt de ex.), si in afara de ceva balarii ideologice (de care e plina si curtea protestantismuli) oamenii aceia L-au cunoscut pe Hristos, si au trait cu El, mai mult decat multi protestanti.
  Culmea nici-una din tabere nu detine adevarul absolut si exclusivitatea caii, dar ambele se bat cu pumnul in piept ca o au si ii afurisesc pe ceilalti.

 • 58
  Marian :

  Fratilor, ce se intampla? Vorbim despre crestini ( repet: indiferent de confesiune!!!) ca de niste pagani. Istoric vorbind, Bisericile # traditionale# ( catolica, ortodoxa, Luterana, anglicana…) il au in centru pe CRISTOS. Nimic nu este mai important, decat Cristos. E drept, sunt anumite lucruri cum ar fi sfinti in frunte cu Maria Mama lui Isus. dar toate acestea conduc la Cristos! Tinta este aceiasi: CRISTOS!
  Da, este adevarat slujbele sunt pline de ritualuri vechi, dar aceste ritualuri au ca scop intalnirea cu Cristos, cu toate ca aceasta nu se intampla prea des…
  Cat despre cler… sa nu uitam ca pastorii neo-protestanti mai ales in SUA sunt foarte bogati… si chiar in romania…
  Persoana preotului sau a pastorului nu trebuie sa influenteze relatia mea cu Cristos. Preotul sau pastorul ma ajuta, ma convinge, ma indeamna potrivit invataturii scripturii si a bisericii. cat despre dorinta lui de bogatie… va da socoteala in fata lui Dumnezeu. Exista in popor o zicala: Fa ceea ce zice popa, nu fa ceea ce face popa.
  A crede ca numai in biserica penticostala exista mantuirea… este prea mult spus! Fiecare spune asa. Un orgoliu nejustificat. pt ce? pt faptul ca nu exista inchinare la imagini, pupat de moaste si nu stiu ce alte lucruri?
  Morala catolica, ortodoxa… care este? este diferita? Casatoria? Viata? Familia?
  Ba mai mult sa fim atenti ca din randul bisericilor protestante a aparut o deschidere prea mare pt casatoriile intre persoanele de acelasi sex, hirotoniri a unor femei ca preot…
  Frate sau sora care citesti acest comentariu vreau sa te intrebi cu sinceritate: Il cunosc eu cu adevarat pe Cristos? imi conduce el viata sau…. poate nu ma inchin la icoane si nu pup oase dar am facut din Cristos un idol care sa raspunda minitii mele bolnave?

 • 59
  Ionut dura :

  Preotul necula si’a facut treaba pentru care e platit si pe care o stie mai bine. Problema e ca el nu e asa ecumenic ca pustan. A predicat ortodoxia, si a predicat’o fara menajamente.

 • 60
  david :

  Vai săracu V.I.P., ce “cruci sincere şi evanghelice” şi-ar mai trage el dar nu-l lasă “nenorociţii ăştia comunişti”de la cult.
  Socoteala este simplă: Cine vrea cruci şi icoane se poate duce liniştit şi fără să deranjeze pe nimeni la bisericile ortodoxe sau catolice care sunt căi mai “largi”. Cine este socotit mai “îngust” să rămână pe “calea îngustă” a penticostalilor. Ce rost are să-i plângeţi de milă nu ştiu cărui om care vrea cu ardoare să se închine făcându-şi cruci în faţa icoanelor ?! În fond este problema lui, dar dacă socoteşte că este penticostal trebuie să respecte valorile penticostale. Repet: nimeni nu este ţinut cu forţa într-o religie. Dar cel ce vrea să facă parte dintr-o organizaţie cred că este logic şi normal să respecte regulile acelei organizaţii. Cine nu vrea să respecte doctrina penticostală, poate să-şi facă o altă religie, că e la modă şi nu se supără nimeni. Numai că şi o altă religie înfiinţată trebuie să aibe nişte reguli sau poate să aibe doar o singură regulă, anume că, nu există nici o regulă. Nu vă mai contraziceţi pentru Pustan sau altul, că sunt multe modalităţi de coabitare pe planetă sau multe căi şi fiecare este liber să facă şi să se ducă unde vrea. “Succesuri” multe şi nu-i mai certaţi pe cei ce nu vor să “vorbesc” pe aceeaşi limbă cu a unora mai ecumenici.
  Ecumenismul ăsta… frumos zugrăvit ca o cutie a Pandorei; oare cine o fi în spatele lui ? Că unu’ tre’ să fie . Ghiciţi cine!?
  Mai este o variantă: Poate nu-i nici cutia Pandorei în cazul în speţă, ci CALUL TROIAN reeditat şi adaptat penticostalilor.

 • 61
  david :

  Marian
  Nu toate drumurile/căile duc la Cristos. A face o afirmaţie de genul că toate religiile aşa zis creştine duc la Cristos şi deci la mântuire este fals şi denotă o cunoaştere superficială a anumitor religii. Spre ex. un criminal nu poate fi mântuit dacă nu se pocăieşte de crimele lui; nici o religie care are la activ crime împotriva umanităţii sau care a prigonit pe alţii,nu poate duce oamenii la Cristos deoarece ea însăşi nu este a lui Cristos. Cristos nu a încheiat nici un fel de pact cu criminalii, schingiuitorii, răii, urâtorii, închinătorii la idoli, răzvrătiţii şi alţii asemenea. Cristos s-a lăsat omorât, dar El nu a ucis pe nimeni şi nu a îndemnat pe nimeni la crimă nici la ură, deoarece cel care urăşte pe cineva este un ucigaş după părerea Mântuitorului. A afirma că nu sunt de părere cu o anumită dogmă a unui cult , nu însemană că sunt fanatic. Nimeni nu spune că penticostalii sunt infailibili, unici sau că numai ei vor avea parte de mântuire. Sunt alţii care se cred infailibili, dar e treaba lor. Pot fi mântuiţi şi alţi oameni din alte cofesiuni, fără îndoială. Dar cei care nu dau doi bani pe CUVÂNTUL SFÂNT AL LUI DUMNEZEU şi îşi crează sau slujesc o dogmatică religioasă care contravine CUVÂNTULUI SFÂNT nici să nu se aştepte să intre în împărăţia cerească.Ei vor moşteni ceea ce au slujit. Să nu se înşele nimeni, cu riscul de a fi catalogat fanatic. Totuşi credinţa adevărată nu însemană fanatism. De la “pământ” la “Cer” este o singură cale, dată sfinţilor odată pentru totdeauna. Nu sunt mai multe căi, ci numai UNA şi aceasta constă în a păzi poruncile lui Dumnezeu în defavoarea poruncilor şi cărărilor oamenilor indiferent cât de înţelepte ar părea ele. Citind Biblia vei constata că treaba asta cu mântuirea sufletului este simplă şi la îndemâna oricui şi nu ţine seama de o anumită grupare religioasă, dar recomandă O SINGURĂ CALE. Această cale este luminată de CUVÂNTUL DOMNULUI.
  – De ce oare oamenii caută să o întunece cu învăţăturile lor?
  La ce bun şi cui foloseşte ?

 • 62
  david :

  Apendice la cele de mai sus:
  A dialoga şi a avea păreri doctrinare diferite, nu înseamnă nici fanatism, nici înverşunare nici ură. Noi penticostalii nu avem în istoria noastră ieşiri de acest gen. Noi nu am schingiuit, nu am omorât, nu am băgat la puşcărie, nu am prigonit în nici un fel pe nimeni pentru că nu ne-a îmbrăţişat convingerile religioase. Din această perspectivă am toate motivele istorice, logice şi raţionale să cred că fanatismul este în altă parte, nu în ograda noastră. Noi ne vedem de credinţă, căutăm să o păstrăm curată şi să o arătăm cu şi din dragoste tuturor înspre mântuirea tuturor. Or asta nu este fanatism ci este dragoste frăţească. Eu nu bag în rai cu forţa pe nimeni cu toate că aş face-o dar din şi cu dragoste pentru fiinţa umană. Da’ nu cu paru’ nici cu sabia cum făcură unii care s-au crezut creştini dar nu au fost.

 • 63
  Marian :

  Ok! e adevarat, asa este, biserica catolica a facut multe nelegiuiri… in numele lui Cristos. Fratele Martin Luther, a incercat sa reformeze biserica, dar nu a reusitsi a debinat-o… Intentia lui a fost una, iar oamenii politici ai timpului au lut-o alfel pentru aşi indeplini dorintele… catolici si protestanti s-au ucis intre ei in numele credintei in Isus Cristos. protestanti afirmau ca ei il cunosc mai bne pe EL. Si totusi au continuat sa se ucida reciproc…
  Da, un timp şi doi doi timpi, noua reforma a lui Luther a fost infloritoare din punct de vedere spiritual dar si ca numar… sate, orase, regiuni intregi din catolice au devenit Lutherane sau clasic protestante… Au acuzat icoanele şi cultul catolicilor, insa cu timpul au acceptat si icoanele ( nu chiar orice icoane, au acceptat si cultul pe care aproape identic la-u copiat de la catolici, din protestanti au devenit mai mult protestatari care si-au pirdut identitatea initială. Azi in secolul nostru, bisericile protestante si-au pierdut de tot si morala ( nu toate!!!). Homosexualitatea condamnata de Scriptura a devenit normalitate in unele biserici protestante… Chiar daca paul spunea ca femeia sa taca in adunare acum este hirotonita preot sau episcop….
  Biserica Angliei are in cler si persoane declarate in mod oficial homosexuale, fie femei sau barbati… ( si nu-i prea normal… sau chir deloc). Au cerut papei sa ii primeasca inapoi in sanul bisericii catolice ( cei drept o parte desctul de mica). Uite cam asa a plecat reforma buna, dar cu timpul s-a facut din bine rau…
  Au aparut cultele neo-protestante care la fel ca si luther, zwingli, Jean calvin, proclama suprematia Cuvantului Domnului ( si bine fac!!!) dar deja au inceput sa aiba si ei cult, traditie (pe care cu vehementa o combat!!!)ierarhie, legi, intr-un cuvant o biserica bine organizata. dar nu uita frate David ca pentru al invinge pe Goliat nu este necesar doar puterea proprie… Istoria, societatea isi va lasa profund amprenta ( deja inceput) … frati pastori Colaboratori ai comunistilor… ( oare au facut bine?)
  predicatori Miliardari…
  Si totusi cel mai important este sa nu ne contaminam cu fratii bisericilor istorice…
  Numai bine si foarte bine… Dar nu uita cine este cu noi nu poate sa fie impotriva noastra… Nu o spun eu dar a spus-o EL!
  Iubeste in continuare frati şi respecta-i in numele lui Cristos.

 • 64
  Marian :

  Nu condamn pe nimeni nu vreau sa arunc cu noroi in nimeni!!!!
  Am spus istoria care nu am scris-o eu dar am scris-0 NOI.
  Noi suntem protagonisti…
  Infailibilitatea, este departe de noi oameni dar Domnul o detine…

 • 65
  Marian :

  Vai, biserica catolica nu-i deloc curata, dar totusi pastreaza demniatea omului, apara viata de la conceperea ei naturala si pana la moartea naturala, chiar daca in cler se afla homosexuali si pedofili acestia nu sunt declarati oficial si daca sunt descoperiti sunt alungati… Nu, nu este asa cum ar trebui, dar proclama invatatura lui Cristos care este cuprinsa in Scripura…

 • 66
  david :

  Îţi dau dreptate frate Marian, lucrurile bune au început bine, dar acolo unde se amestecă omul cu firea lui şi interesele lui meschine, lucrurile pot sfârşi prost. Cred că istoria religiei creştine trebuie înţeleasă din perspectiva luptei dintre bine şi rău. Dintre Dumnezeu care ne vrea viaţa veşnică, şi Satana care ne vrea distrugerea atât pe plan individual cât şi social, sau general. Trezirile spirituale sau reformele cum le numeşti tu, au avut rolul de a redeştepta omul din starea sa păcătoasă. Şi cu unii chiar a reuşit. Aceast fapt fiind de bun augur. S-a întâmplat ca reformele să fie degenerate, şi asta este opera Satanei care nu doarme şi caută strategii de a îndepărta omul de Dumnezeu. Cu privire la apărarea demnităţii omului de către catolici, nu prea mai convins când mă gândesc la ce fapte s-au dedat ei de-a lungul istoriei. A prigoni, schingiui sau omorâ un om nu prea are a face cu respectarea demnităţii umane. Faptul că tocmai în aceste religii sunt homosexuali printre clerici şi monahi are o explicaţie Biblia în Romani 1: 21-la 32. Citeşte acest text şi constată singur relaţia cauză – efect. A proclama un Cristos ciuntit cum fac catolicii sau ortodocşii este tot una cu a predica o evanghelie falsă. Adevărul este adevăr şi este unul singur. Nu pot exista două adevăruri despre acelaşi aspect.

 • 67
  denisa :

  10 zile de schimburi agresive de idei fara nici un rezultat. Si daca as intreba care ar trebui sa fie rezultatul probabil ati raspunde in cor: ,,Sa fie toti deacord cu mine!” Problema e ca avem foarte multe ,,mine” aici, si ma tem ca niciuna de aur. Suntem noi chemati sa credem in parerile lui x si y despre cum ar trebui sa traiasca un crestin, daca ar trebui sa fie cult, incult, in cult sau in afara cultului, daca femeia trebuie sau nu sa poarte batic s.a.m.d.? Sau suntem chemati sa credem in Isus si sa facem ce trebuie facut pentru mantuirea noastra?(- Romani 10:9, nu scrie de batic) Restu lucrurilor sunt detalii. Fiecare e responsabil de ceea ce face. Daca o sa ajungem sau nu toti in Rai o sa vedem atunci si nu va mai faceti griji, o sa fie loc pentru toti.

 • 68
  david :

  Mântuirea personală trebuie să fie o certitudine conştientizată şi nu o probabilitate precum o aruncare de zaruri. Atâta timp cât cineva o dă cu presupusu şi cu probabilitatea faţă de acest aspect, sigur acela nu a ajuns la mântuire. Apostolul Pavel a zis despre sine că este sigur de cununa ce-l aşteaptă. Pentru el acest lucru era o CERTITUDINE.
  Pentru tine sau pentru mine cum este acest lucru azi ?

 • 69
  stoica_florin :

  Si chiar daca ni se pare ca intarzie venirea Sa totusi momentul este prea scurt pentru a te putea pregati in clipa aceea: “Pe cand se duceau ele sa cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el in odaia de nunta si s-a incuiat usa. ” O clipa, o secunda va dura si noi toti vom fi schimbati, toti cei vi care am trait impreuna cu EL. Asta sa ne preocupe si vom placea Lui. “Cine are nadejdea asta in el se curata dupa cu EL este curat.” Fara indoiala ca unul va fi luat si altul va fi lasat si asta din pricina ca unii nu au dat atentie chemarii Lui. Tu vrei sa fi impreuna cu El? De tine depine…

 • 70
  Preotul Constantin Necula la Beiuș | Pasi.RO :

  […] cu piatra. ROG pe cei care au comentat şi încă comentează la cele scrise de mine vis a vis de sancţionarea fratelui Vladimir Pustan de către cult să asculte întreg mesajul. Nu de alta dar dacă tot ne dăm cu părerea despre […]

 • 71
  jinicorici :

  Sigur ca M.Luther,purtand razboi,cu “Goliatul” vremii, (cumpararea cu bani a iertarii)şi înradacinarea, trairii prin credinta,apoi trebuind sa stea ascuns, de Carol cel Mare, parasind “scena publica” poate ca – nu a mai avut timp,
  sa ne explice,ca în subiectul din 1Cor.11:6, sant in mod evident două invelitori:una cu care,femeia “se învaleste”, (deci “ea”, “se”) si o a doua, care “o are”(“i-a fost dată”-v.15) (sau nu o are-daca “se tunde”-v.6)!In rezumat:una, i-a fost data,şi cea de a doua şi-o pune ea:-literar:”se”-v.6 !
  Un al doilea aspect:In terminologia Scripturii, vorbind
  despre “lege”apare sintagma: “Indrumator spre Hristos”! Poate fi condamnata aceasta afirmatie? Daca Pustan si Necula sant aidoma, aveti ceva impotriva? Ce a fost Ioan Botezatorul ?
  La mormantul lui Lazar, Mintuitorul, cheama la a fi “lucratori impreuna cu D-zeu”, prin cuvintele:
  “dezlegati-l voi…”! Continuati, prin a-i “dezlega voi” pe cei “chemati” de Pustan, si altii ! Fara nici un pic de invidie !

 • 72
  david :

  Jinicorici recomandă întoarcerea ciclică la precreştinism . Asta da explicaţiune “teologică” şi scuză ciudată. LEGEA A FOST DATĂ CA ÎNDRUMĂTOR SPRE CRISTOS. Odată apărând Cristos pe scena lumii acest îndrumător a intrat în desuetudine, adică nu mai produce efecte şi desfiinţând anumite rânduieli şi instituţii, dispărând circumstanţele care au dus la implinirea scopului. Sxcopul final al Legii era Cristos. În acest fel au dispărut şi preoţii, ei fiind o instituţie desuetă după instalarea lui Isus ca unic preot în veac. Cine se întoarce iarăşi la practicile precreştine ale Legii reinstalând preoţia ca instituţie omenească se întoarce în trecut, desfiinţează rolul şi finalitatea jertfei lui Cristos şi se face vinovat de acest lucru. La cest aspect se referă Episola către Evrei cu privire la căderea din credinţă. La călcarea în picioare a Jertfei. Isus s-a instalat PREOT prin jertfa PROPRIE, iar cine are îndrăznewala de a se autonumi preot aduce blasfemie jertfei lui Isus. Ei instalează şi etalează falsul în locul originalului şi prin asta fac jocul satanei, deoarece duc oamenii în rătăcire distorsionând atenţia lumii de la Cristos.
  Trebuie avută mare grijă, să nu luptăm contra lui Isus cum a făcut Saul din zel religios.

 • 73
  Faraon :

  Felicitari de articol. Problema e ca is putini care cunosc cu adevarat pe fratii nostrii sefi din cultul penticostal. Cand ajungi sa I cunosti iti vine sa te dai cu martorii lui iehova sau mormonii . Fratilor pocainta e pe cale de disparitie face-ti ceva.HELP

 • 74
  vali :

  stiti cine castiga satana cei care fac parte din comitet sunt fariseii si carturarii ce au rasticnit pe DOMNUL ISSUS

 • 75
  david :

  Sunt unii care dintr-o pornire lăuntrică pe care o confundă cu neprihănirea n-au nimic mai bun de făcut de cât să critice pe cei din conducerea cultului. OAmEni buni, dacă sunteţi capabili, faceţi-vă voi şefii cultului şi aţi rezolvat problema. Să vă văd atunci cât de umili aţi fi voi. A afirma că cei ce fac parte din comitet sau conducere, sunt cei care au răstignit ( nu se scrie răstiCnit) pe Domnul Isus, este o inepţie demnă doar de cel ce a scris asta.
  Vali stai calm, bea un pahar cu apă rece şi încearcă să revi la idei mai constructive atât pentru tine cât şi pentru cei care-ţi citesc elucubraţiile.
  – Ce părere să-şi facă oamenii despre penticostali când tu arunci cu noroi în toate părţile ? A cui lucrare crezi că o faci ? A lui Dumnezeu ? Te înşeli. De obicei hainele se spală în familie. Dar dacă tu nu procedezi aşa însemană că poate nu faci parte din familie ci eşti un fiu rătăcit sau din flori .

 • 76
  david :

  pt. Faraon
  Dacă numai pentru faptul că nu-ţi plac şefii cultului, ai un imbold de a te da cu martorii sau mormonii, înseamnă că exact ăsta eşti tu, adică frunză-n plop, construcţie fără fundament, şi pom fără rădăcini.
  Vai ce constatare şi concluzie isteaţă. Cred că stai cam deficitar la capitolul înţelepciune. Cere înţelepciune de la Dumnezeu şi o vei primi pentru a nu mai da cu bâta-n baltă.
  După asta te propunem şi te votăm şeful mare al cultului. Dar înainte trebuie să faci proba înţelepciunii.

 • 77
  david :

  Încă ceva Famfaroane, mă rog faraoane:
  De ce ceri altora să facă ceva ?
  Cam ce ?
  De ce nu faci tu personal ?
  Începe tu în dreptul tău pocăinţa. Nu te mai ispiti singur, ieşi din ispită !

 • 78
  Faraon :

  Pentru David . Frate nu am nimik cu tine dar tu nu cunosti multe despre sefi cultului. Stai linistit ca in biblie nu zice ca cultu Pentecostal te duce in cer. Pocainta trebuie traita nu predicata.

 • 79
  Lena :

  Este trist fratilor Am ajuns sa avem traditie nu totdeauna foarte sfanta Da baticul e la loc de dogma ,dar va intreb fratilor care faceti legi peste legi ca fariseii ,cei mai important slava voastra de barbati sau slava lui Cristos Voi de ce va acoperiti capul pe strada Va e frig Si noua ne e cald.De ce luati numai jumatate de verset MI-E FRICA SA PORT BATIC PE STRADA DIN CAUZA CELOR CE MI SE SPUN CA FAC FRATII MEI.NU ODATA AM CERCETAT SI LUCRURILE ERAU ADEVARATE SI STIUTE NUMAI EU ERAM MAI NAIVA SI NU STIAM NIMIC .NIMENI NU-I SANCTIONEAZA UN MIC EXEMPLU´,UNUL NELIPSIT DE LA AMVON ISI BATEA NEVASTA,O DATA A FUGIT DUPA EA CU BICIUL A PRINSO SI A BATUTO IN STRADA IN FATA VECINILOR NEPOCAITI NIMENI NU L-A SANCTIONAT AR FI MULTE ,DAR LE STITI SI VOI .INTREB DE CE PACATELE ADEVARATE NU SE SANCTIONEZA .DE CE SE VANEAZA DOAR LUCRATORII ADEVARATI CARE ARD PENTRU CRISTOS .PENTRU CA PENTRU LUCRARILE SATANICE TOT MAI RASPINDITE SUNT PERICULOSI ,IAR UNTRE NOI URLA AMARNIC LUPII SI SFISIE CU SPOR.MA DOARE FOARTE MULT DAR RAMIN PENTICOSTALA PENTRU CA ASA CONSIDER CA AICI E CEA MAI COMPLETA INVATATURA.FAC ABSTRACTIE DE CEI CE SPUN CA SUNT CRESTINI SI NU SUNT SI ASTA E VALABIL PENTRU MULTI CARE S-AU COCOTAT IN FRUNTEA CULTULUI SI LE AMINTESC CA BISERICA E A LUI CRISTOS NU PROPRIETATEA LOR PRIVATA AS DORI CA FRATELE VLADIMIR SA NU SE SCHIMBE SA RIDICE LUCRATORI ADEVARATI LA LUCRU CA-I MARE NEVOIE .ASTA GINDIM NOI PALMASII SI OPINCA DIN BISERICILE PENTICOSTALE ROMINE DAR PE CEI CE SE INGRASA DIN CARNEA OILOR NU-I INTERESEAZA CURAJ FRATE VLADIMIR SI DOMNUL SA VA FEREASCA DE DINTII ASCUTITI AI LUPILOR CARE SUNT ORBI SI SURZI LA ADEVARATELE PACATE SI ZELOSI CIND CRED CA LE E SCAUNUL MULT PREA COMOD IN PERICOL

 • 80
  Lena :

  PT.RAZVAN ASTA AI SI CITIT RAZVANE ESTE STIUT CA UNII DIN CEI CE AU DAT COMUNICATUL AU DAT MULTE INFORMATII IN TRECUT LA SECURITATE SI SUNT OBISNUITI ,ERA CIT PE AICI SA SE DEA PUBLICITATI ACUM VREO 2 ANI DAR S-A INTERVENIT PUTERNIC SI S-A MUSAMALIZAT TOTUL

 • 81
  xViorel :

  Darius…la felul mizerabil in care vorbesti…ma face sa dau dreptate celor care atrag atentia lui Vladimir Pustan pentru blasfemii.
  E ca si cum fr. Vladimir si-a gasit duhuri stricate (inclusiv la vorbire) sa-l apere. Apostolul Pavel nu avea nevoie de asa ceva.

 • 82
  inginerul din arad :

  Eu sunt ortodox si am 55 de ani.Am citit biblia in liceu si am recitit-o la maturitate.In functie de starea mea sufleteasca aprofundez mereu diferite teme religioase.Nu cred in moaste,in pomeni si stiu foarte bine ca traditia nu este mantuitoare!Raman in biserica ortodoxa numai pentru a putea implini tot ce este cerut unui crestin sa faca pe pamant si nu poate implini de unul singur, acasa!Eu v-am marturisit sincer care este pozitia mea de simplu enorias in biserica ortodoxa.Astept un comentariu din partea unui penticostal care vorbeste in limbi si sa-mi spun ce intelege si cum se zideste auzind aceste “bodoganeli” in timpul rugaciunilor comune!In rest sa auzim numai de bine!Prin tot ce fac in acest domeniu ma consider cel mai pacatos dintre voi toti.

 • 83
  Lena :

  Domnule inginer cunosc multi crestini ortodocsi foarte credinciosi ma bucur sa aflu si de d-voastra Da cine citeste biblia are ochii deschisi si nu poate fi dus de nas Iti spun insa un lucru Eu am cunoscut ortodocsi care aveau vorbirea in limbi Unul a fost Ioan Alexandru Acum care-i problema cu rugaciunea in comun te scapa de mindrie Nu te poti gindi ce ruaciune frumoasa am spus eu ca te auzi doar tu si in acest timp vorbesti cu Dumnezeu fara frica De ce in comun in orice biserica sunt si citiva sfinti Duhurile sfintilor adunate la rugaciune sunt ascultatein mod sigur de Domnul Scrie in biblie 2sau 3 .Nu inseamna carugindu-te acasa nu vei fi ascultat,dar credema rugaciunile in care sfintii se aduna in rugaciune sunt mai puternice Acum cu vorbirea in limbi Cred ca ai citit despre pogorirea duhului sfint la Rusalii Preotii va invata ca asta o fost atunci E o mare minciuna Este si acum ESTE BINE SA CERI DOMNULUI SA-TI DEA LUMINA SI CHIAR SEMNUL VORBIRII IN LIMBI .Este o mare binecuvintare pe care acum n-o intelegi Eu inca nu am aceasta binecuvintare,dar mi-o doresc din tot sufletul Nu inseamna insa ca daca nu ai vorbirea in limbi nu esti mintuit O alta mare minciuna acum de la ai nostr Grija mare insa cum si in ce fel vorbesti despre Duhul Sfint Pentru ca toate pacatele se vor ierta afara de pacatul impotriva Duhului Sfint De ce parerile sunt controversat Eu cred ca daca intristezi pe Duhul Sfint pleaca de la acea persoana Cine v-a mijloci atunci pentru acea persoana si cine ii va da lumina mintii Este stiut ca Duhul SFINT ESTE Dumnezeu

 • 84
  Lena :

  Pt.inginerul Sunt sigura ca nu prea crezi ca mai sunt proroci asa spun preotii Nu cred in toti cei ce spun ca sunt proroci Totdeauna astept sa vad daca se implineste si daca lucrurile nu-s spuse asa la modul general daca a prrrocit cineva si lucrurile nu sunt asa am mare grija si nu mai cred cind ii aud prorocind asa ma invata biblia de asemenea scrie in biblie DUPA FAPTELE LOR II VE-TI CUNOASTE Asta m-a invatat si mama Mi-a spus cunosti persoana iistii faptele DUHUL SFINT SE MANIFESTA SI PRIN PROROCII Acum iti spun 2 intimplari din viata unui frate Are acum 92 de ani ,este crestin penticostal de foarte tinar in tinerete a fost prizonier in Rusia Ia-u bagat in mina Nu-ti mai spun condtiile Normal fiind pocait era foarte batjocorit. Raminea in mina sa se roage cind ceilalti urcau sa manince El minca ce raminea O data cind iar a urcat ultimul si ceilalti ziceau sa mincam pocaitu nu are nevoie si cine stie cum l-au mai injurat In timp ce fratele minca s-a auzit un huruit groaznic S-a prabusit mina peste toti ceilalti doar el s-a mai intors acasa IL CUNOSC BINE ESTE DIN MEDIAS La acelas frate i-a spus Domnul sa mearga la unul care a facut o crima sa-i spuna sa se pocaiasca pentru ca v-a mai trai 2 saptamini si daca nu se pocaeste v-a merge in iad Omul respectiv s-a dus la preot si i-a povestit de vizita. Preotul i-a spus sa stea linistit cum sa vorbeasca Domnul cu unul cu 4 clse In 2 saptamini omul a murit.Stiu ca-i adevarat ca s-apetrecut in satul meu Dupa asta preotul l-a intrebat ce scoala o facut iar fratele i-a spus ca scoala lui Dumnezeu din cer Lucrarile Duhului Sfint sunt foarte importante dar trebuie si multa atentie ca sunt si multi inselatori

 • 85
  dan :

  inginerul din arad.

  Vorbirea in limbi a penticostalillor nu este Biblica. Nici manifestarea nu este in concordanta cu Biblia. La ei este prea multa harmalaie.
  Darul cesta a fost dat pt propovaduirea enagheliei, Limbile vor inceta 1 cor 13…8
  1 cor 14 33. Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii.

 • 86
  gigigi :

  Mai Dane tu nu obosesti?

 • 87
  gabriela :

  Dane, e adevarat ca limbilor vor inceta, dar cand se va intampla acest lucru? Si harul va fi luat, stii asta? Dar inca beneficiem de har si de darurile Duhului Sfant. Sa nu uiti asta.

  E adevarat ca oranduiala este esentiala, dar gandeste-te ca si la coborarea Duhului Sfant a fost harmalaie si privitorii ii batjocoreau pe cei care vorbeau in alte limbi.

  Sfatul meu e sa ai grija sa nu ramai cu ceata batjocoritorilor sau cum scrie in ps. 1 sa te asezi pe scaunul celor batjocoritori, ca iti vei lua rasplata pentru asta. Toti alunecam in acest pacat, dar cand ajungi sa Il batjocoresti pe Duhul Sfant e cu adevarat grav.

  Una dintre problemele penticostalilor este aceea ca tot mai multi imita darul vorbirii in alte limbi; acestia isi vor lua rasplata pentru faptul ca au crezut ca Il pot batjocori pe Duhul Sfant fara sa fie pedepsiti. E problema lor.Dar sa nu hulim impotriva Duhului Sfant la un loc cu cei care iau Numele Domnului in desert.

  Eu sunt penticostala dar nu am darul vorbirii in alte limbi. Dar mi-as dori sa il am. Stiu ca darurile sunt date de Duhul Sfant cum alege El, nu dupa cum vrem noi. Vorbirea in alte limbi nu este singurul dar al Duhului Sfant, dar este unul dintre ele si asta e important.

 • 88
  ovidiu :

  dane, am discutat pe aici cam mult despre acest aspect; dar tot la ale tale ai rămas şi insişti în propagarea unei învăţături care nu se potriveşte cu Cuvântul lui Dumnezeu.
  După planul lui Dumnezeu, omenirea parcurge faza în care se edifică poporul Fiului lui Dumnezeu, etapă inaugurată odată cu înălţarea la Cer a Fiului lui Dumnezeu şi ca urmare a acestui fapt, trimiterea Spiritului Sacru peste discipoli Lui.„Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci dacă nu Mă duc Eu, Consolatorul, nu va veni la voi; dar dacă Mă duc vi-l voi trimite.Şi când va veni El va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, inocenţa şi judecata.”(ioan 16:7-8)
  Spiritul Sacru este cel care produce naşterea din nou în fiinţa credinciosului şi îl îndrumă pe credincios în tot adevărul. El este şi cel care dă daruri credincioşilor pentru folosul celorlalte mădulare ale Corpului Salvatorului.
  „Şi fiecăruia i se dă arătarea Spiritului spre folosul altora.De exemplu UNUIA îi este dat prin Spiritul să vorbească despre înţelepciune;ALTUIA, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Spirit; ALTUIA , credinţa prin acelaşi Spirit;ALTUIA , darul vindecărilor prin acelaşi Spirit;ALTUIA, puterea să facă miracole; ALTUIA, profeţia; ALTUIA descoperirea spiritelor; ALTUIA felurite limbi; şi ALTUIA interpretarea limbilor.
  DAR TOATE ACESTE LUCRURI LE FACE UNUL ŞI ACELAŞI SPIRIT, CARE DĂ FIECĂRUIA ÎN PARTE CUM DOREŞTE.” (1corinteni 12:7-11)

  Vezi şi tu dar, că Spiritul Sacru dă daruri nu după principiul concentrării lor asupra unei persoane , ci pe principiul distributivităţii darurilor la cei mulţi: unuia un dar şi altuia alt dar,pentru ca fiecare să lucreze cu darul primit pentru edificare Corpului Unsului, ca fiecare să aibă o lucrare de făcut pentru ceilalţi în dragoste şi nici unul să nu se îngâmfe.
  Spiritul Sacru este suveran în împărţirea acestor daruri.
  Deci darurile acestea le dă Spiritul Sacru , care este suveran în acestă alocare şi ele sunt date pentru edificare Corpului Salvatorului nostru.
  Ele nu pot să înceteze decât atunci când acestă lucrare se va fi încheiat, şi popoul Domului va fi luat la Cer, după cum clar reiese pentru oricine citeşte cu atenţie capitolul 13 din prima scrisoare către corinteni.
  Nu poţi specula, trunchind versetul 8 din 1 corinteni 13 .
  Acolo se spune: „Dragostea nu va pieri niciodată.Profeţiile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.(1corinteni 13:8)
  De ce se vor termina profeţiile? De ce va avea sfârşit cunoştinţa? Pentru că acum cunoaştem doar parţial, şi nu posedăm toată cunoştinţa, nu cunoşte toate lucrurile, nu cunoaştem pe deplin, ci doar o mică parte din lumea lui Dumnezeu.Dar când va veni ce „este perfect”, adică Împărăţia lui Dumnezeu, se va termina şi acestă stare de cunoaştere parţială, şi abia atunci vom cunoşte pe deplin.

  ”Căci cunoşte în pate şi profeţim în parte, dar când va veni ce este perfect, acest în parte se va sfârşi.
  Când eram copil vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, cugetam ca un copil;dar când m-am făcut om mare am abandonat ce era copilăresc.
  ACUM vedem ca într-o oglindă în chip întunecos; dar ATUNCI, voi cunoaşte pe deplin , aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.”(1corinteni 13:9-12)

  Aici este vorba despre două condiţii de existenţă a noastră: cea de acum când suntem în corpul acesta muritor şi suntem în consecinţă limitaţi în cunoaştere, şi cu capabilităţi restrânse, şi cea viitoare, când vom fi în Împărăţia glorioasă a lui Dumnezeu cu un corp spiritual dotat cu alte capabilităţi şi abilităţi.
  Căci ce este la urma limba , dacă nu un mijloc de comunicare. Atunci în Împărăţia lui Dumnezeu când vom fi în corpuri de glorie vom fi dotaţi cu cel mai înalt mijloc de comunicare, şi nu vom mai avea nevoie de acestea de aici.

  Nu lumea acesta este perfectă şi nici nu va ajunge vreodată perfectă ,ci Împărăţia lui Dumnezeu pe care iată cum o descrie Petru: „Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Salvatorul Uns, care după îndurarea sa cea mare ne-a născut din nou, prin învierea Salvatorului Uns din morţi, la o speranţă vie şi la o MOŞTENIRE NESTRICĂCIOASĂ(care nu se poate destrăma), neîntinată(sacră), şi care nu se poate ofili,(a cărui glorie nu poate să apună), păstrată în Ceruri pentru voi.
  Voi sunteţi gardaţi de puterea lui Dumnezeu prin credinţă, pentru mântuirea (viaţa glorioasă) gata să fie descoperită în TIMPURUILE DE APOI.”(1petru 1:3-5)

  Dane încă nu am ajuns în lumea perfectă de care vorbeşte Paul, ci suntem tot în lumea acesta cu felurite necazuri.Timpurile de
  apoi de care vorbeşte Petru nu au venit. Noi suntem tot în corpul acesta muritor.
  „Dumnezeul oricărei graţii, care va chemat în Salvatorul Uns, la Gloria Sa Eternă, după ce veţi suferi puţin timp, vă va desăvârşi, vă va întări , vă va da putere şi vă va face neclintiţi.”(1petru 5:10) Toate promisiunile de aici sunt pentru viitor. Deci perfecţiunea este pentru viitor , pentru ATUNCI.
  Încă cunoaştem tot în parte şi pe deplin.
  Şi Ioan zice şi el:„Prea iubiţilor, acum suntem copiii ai lui Dumnezeu.Şi ce vom fi nu s-a arătat încă.Dar ştim că ATUNCI CÂND SE VA ARĂTA EL , vom fi ca El; pentru că îl vom vedea aşa cum este.”(1 ioan 3:2)
  Oare s-a arătat deja Domnul , şi noi suntem ca El pentru că îl vedem aşa cum este?
  Aşa că, Dane, nu te înşela singur căci toate acele lucruri de care vorbeşte Paul în 1 corinteini 13 la care faci referire sunt în viitor, când noi vom fi în Împărăţia lui Dumnezeu.

 • 89
  inginerul din arad :

  Multumesc frumos Lenei si lui Dan.Am citit si celelalte interventii.Nici una nu raspunde intrebarii mele de ce sa vorbesti in limbi daca nimeni nu intelege nimic sau nimeni nu poate sa interpreteze ce chestiuni inalte transmiteti prin acest sistem!!! Eu sunt un ecumenist convins. Astept cu nerabdare sa participam toti crestinii la sfintele taine indiferent de confesiune.Sa ne impartasim impreuna din trupul si sangele Lui Hristos deoarece cu toti credem ca El este mantuitorul nostru.Vom putea ajunge aici daca vor exista mai multi “PustanI” care sa rupa falsele bariere,impuse de cler!Hai sa discutam despre ce ne uneste ca si crestini si nu numai despre ceia ce ne desparte.Sincer regret ca vad si in bisercile neoprotestante,pentru care eu am o admiratie profunda mai ales pentru faptul ca voi ati ales sa mergeti pe o cale mai stramta decat cea pe care merg eu,cum condamnati cu un fundamentalism proletar,actiunile liderului vostru.La fel a fost condamnat si D-l Ton de fratii lui pentru o actiune de reorientare pe cale.Nu am citit nicaieri ca aceste “tribunale neoprotestante” sa propuna zile de jertfa si rugaciune pentru ca Dumnezeu sa clarifice situatiile aparute la niste oameni alesi.Doar credem in minuni!!!Cu plecaciuni…

 • 90
  Lena :

  Ovidiu multe binecuvintari din partea Domnului Ai grija insa ca nu toti asimileaza articolele lungi si ar fi pacat pentru ca,ce scrii tu acolo e aur curat,dar sper sa nu-ti fac acum un rau si pentru ca te laud sa te mindresti Pentru Dan Dane sa stii un lucru Pina Duhul Sfint nu-ti v-a deschide mintea sa intelegi poti sa tot citesti biblia ca nu intelegi aproape nimic Prin rugaciuni sincere si repetate insa Domnul e bun si da cunostinta Da ce spune Ovidiu e adevarat si foarte biblic Mi s-a intimplat mie crescuta in biserica nu am inteles biblia foarte mult timp O citeam din copilarie Vorbeam din biblie dar nu o simteam Stiam mult pentru ca o citisem mult dar adevarul nu patrundea in mine mai precis citeam biblia dar nu ma emotiona nu ma misca Cind simti biblia il simti pe Dumnezeu foarte aproape si cind ai terminat de citit de multe ori ai ochii umezi Pe la 40 de ani am fost la o evanghelizare a fratelui Paul Negrut frate baptist din Oradea cind s-a facut chemare pentru ca fratele sa se roage pentru cine doreste am ridicat si eu mina Pare simplu dar nu a fost cind am ridicat mina parca sau poate asa a fost legiuni de draci trageau de mina mea in jos Ma simteam ca si cum mina mea ar fi devenit de plumb De asemenea simteam rusine Aveam impresia ca toti ma priveau Nu era asa erau ginduri de la cel rau si Domnul mi-a dat putere Sa stii ca de multe ori e important ca sa se roage cineva pentru tine in mod sincer Din acel moment s-a schimbat totul Parca o pinza mi s-a luatde pe ochi Vedeam in biblie versete care nici nu stiam ca sunt acolo Trecusem peste ele fara sa-mi dau seama Dane pina cind nu ceri intelepciune de la Domnul poti citi fara a intelege Ti-o spune una care a patito Si foarte mare,mare atentie cind vorbesti de Duhul Sfint Ia-u spus si lui Isus ca are drac Te intreb daca era adevarat sau daca sfitenia Domnului era adevarata sau nu Tu ca si mine cindva crezi ca stii ,crezi ca intelegi dar nu e adevarat Este adevarat ca sunt si multi iselatori Ii vei recunoaste dupa cit de violenti vor fi cind le spui adevarul iti vor spune sa nu judeci In biblie scrie ca unul sa proroceasca si ceilalti sa judece Lucrarile Domnului le apara Domnul,doar daca o lucrare este a omului si-o apara omul Eu am primit si palme din cauza ca am spus unuia ca e proroc mincinos Insa atentie am intilnit si proroci a caror prorocii au fost DA SI AMIN UNEORI PROROCIILE SUNT IN TIMPUL VORBIRII IN LIMBI E ADEVARAT CA SF PAVEL A SPUS CA LIMBILE VOR INCETA DAR NU CA AU INCETAT

 • 91
  Lena :

  Domnule inginer asa este,la inceput crestini erau doar crestini Stiti ca ortodocsi au fost socotiti o secta pentru ca sa-u despartit de catolici si atunci bine au facut Nu puteau inghiti blasfemiile aparute A fost prima mare separare De atunci ne tot separam si ne aparam bucatica noastra de adevar In biblie scrie cercetati tot si luati ce este bun Sfatul meu cind aveti incertitudini luati o biblie cu concordanta si cititi tot ce scrie despre acel subiect Foarte important inainte de a citi rugativa, pozitia in care stati nu-i asa importanta dar e foarte importanta pozitia inimii Sa fie deschisa la ce v-a spune Domnul prin cuvintele din biblie Si nu e important sa faceti rugaciuni lungi Cereti Domnului LUMINA asupra subiectului pe care il cititi ACUM DE CE S-A DILUAT ADEVARUL pentru ca in biserici in toate au aparut oportunistii Asta de foarte devreme In romanul lui Henri Senchievici Quo vadis imparatul Tiberiu spune un lucru care m-a sguduit Spune asa Crestinismul va fi puternic cit v-a umbla pe jos Va slabi cind v-a umbla pe cal si termina rizind Ha ha ha un crestin pe cal nu stiu daca am citat textual NU-L SUPORTA PE PUSTAN CA DESI SA-R FI PUTUT IMBOGATI A RAMAS SARAC Nu chiar atia sa nu aiba din ce traii dar nu a strins averi viloace masini DESAEMENEA SE INCAPATINEAZA SA FIE SINCER IAR LA ASTIA LE PLAC PREFACATORIILE pENTRU EI NU-I IMPORTANT CA OMUL SA FIE POCAIT E IMPORTANT SA PARA SA NU IASA DIN LEGILE FACUTE DE EI In rest Domnul sa va binecuvinteze si cautati in continuare adevarul asta va v-a elibera de multe aberatii si incertitudini

 • 92
  Oierul :

  Domnule inginer,
  Pace la Arad, pace peste tara si in lume; mai ales intre confesiunile crestine.
  Am asteptat cu interes ca cineva dintre cei care se falesc pe aici a fi ‘superpenticostali’, sa schiteze un raspuns la intrebarea ta pe care, personal, o iau in serios. As zice ca doar din greseala i-a adresat gabriela lui dan, ceea ce a scris si ca ar fi bine sa iei vorbele ei ca fiind pentru tine. Fata asta devine tot mai matura spiritual si cred sa fi inteles definitiv ca a sari toata ziua cu vorbe si referinte acuzatoare la adresa unei anume confesiuni crestine care si-a faurit o istorie, a hranit niste multimi si a adunat laolalta in asteptarea mantuirii, oameni pierduti, este o afacere paguboasa – Multumesc, gabrela, de noua ta orientare.

  Ca unul care ii pretuiesc pe fratii ortodocsi si ma rog pentru mantuirea tuturor, nu pot decat sa salut alaturarea ta celor care se silesc in coloanele acestei reviste electronice sa impartaseasca si altora cate ceva din
  descoperirile pe care le-au primit din darul Domnului, sa-si exprime si temeri si incertitudini, Domnul sa reverse pace peste noi toti !
  Asa cum spunea cineva recent pe aici, confesiunea penticostala in Ro si in lume este in ascensiune, fata de zeci si poate sute de grupari crestine mari sau mici, care scad, dispar. Nu-i, prin urmare, de mirare ca, incatraniti ca dan si nevolnici ca multi altii de pe aici, nu au decat vorbe desurajatoare si ocaratoare la adresa Bisericii lui Iisus Hristos de confesiune penticostala. Satana nu doarme!

  Faci bine ca nu te lasi amagit de ei.

  Si acum raspunsurile:

  1. Vorbirea in limbi este randuita si data de Domnul nostru prin Duhul Sfant si niciunul dintre noi, fie ca ii pricepem sau nu rostul si folosul n-o putem desfiinta asa cum incearca dan sa faca, dar nu ne-o putem nici aronda de mana si mintea noastra, asa cum a amintit gabriela. Prin urmare, daca ii da cuiva Duhul sa vorbeasca, atunci sa vorbeasca. Sa vorbeasca; inclusiv in vreo limba caruia toti lingvistii la un loc nu-i vor gasi corespondenta-talmacirea. Lucrurile lui Dumnezeu sunt mai presus decat cele ale oamenilor si este o blasfemie a le desfiinta din neputinta de a le intelege.

  2. Atat pentru fratele Pustan Ioan, zis Vladimir, cat si pentru Iosif Ton s-au facut si se fac rugaciuni si se tin zile de post in adunarile crestine, intru indreptarea si mantuirea lor. Alunecarile celor doi sunt fiecare de alta natura si ingrijoreaza fratietatea sincera; vorbesc de latura evanghelica.
  Nu cred ca era cazul sa plangem pentru ei pe taste si bloguri si site-uri; noi avem altare de rugaciune si camarute tainice.

  3. Potrivit Sfintelor Scripturi, in vremuri de apostazie si decadere spirituala – vezi 1 Samuel, capitolelle 1-3, locasurile de inchinare erau tacute si adormite, ori centrate pe matanii si litanii abia auzite. Regula – pe firul Cartii Sfinte – este de la strigate de bucurie si rasunet de cantec, la bocete, lacrimi si tanguire…
  Nu iti dau acum decat un singur citat din cateva sute; el il priveste exact pe Urzitorul Mantuirii noastre a carui pilda suntem indemnati s-o urmam: Epistola catre Evrei, capitolul 5 v 7

  “El este Acela care, in zilele vietii Sale pamantesti, aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrami catre Cel ce putea sa-L izbaveasca de la moarte si fiind ascultat…”

  Incolo, fratilor,
  De la noi, de la stana fara oi, pace pêste voi ! Pana la Arad…

 • 93
  dan :

  ovidiu, tu te inseli singur, pt ca avem deja Biblia, acolo sunt toate proroociile in legatura cu finalul vremurilor.

  Am foast la penticostli ai am vazut cum joaca teatru.Alea nu sunt manifestari Biblice.

 • 94
  666 :

  Toti vorbiti “a fost odata…..”, astazi exemple clare va rog, oameni plini de DUHUL SFANT , nume prenume sa mergem si sa-i cerem sfaturi .
  N-o mai dati pe ocolite cu versete , pentru ca toti le stim, la fel si exemple de demult.
  Apropo si eu as vrea sa stiu raspunsul la intrebarea inginerului.
  Vad ca la mate si fizica , uitam si la poezii sunt toti de nota zece, poate se gaseste cineva si la Tainele Sfinte .

 • 95
  Lena :

  pt Dan Si ce spui Dane de toate versetele biblice pe care le-a citat Ovidiu chiar nici unul nu-ti vorbeste Eu cred ca de fapt tu te incapatinezi sa crezi ceva si indiferent cite argumente ti s-ar aduce ramii constant in crede si nu cerceta asta-i de fapt ogogorita a satanei ca oamenii sa ramina in intuneric spiritual Eu stiu ca ajuns intre penticostali nepregatit te poate speria la prima vedere ori mai incearca ori ramii la felul de inchinare care ti se potriveste Fiecare poate pricepe doar atia cit i s-a dat Aici amintesc pilda cu saminta si cu rodul Nu toti au rodit o suta dar au rodit fiecare din cei in care a patruns saminta si nu s-a uscat sau inabusit Te-ai gindit ca tu sa-r putea sa inabusi saminta si sa nici nu stii IN PRIVINTA PROROCIILOR SCRIE IN BIBLIE CA IN VREMURILE DIN URMA TINERII VOR PROROCII SI BATRINII VOR AVEA VISURI CREDEMA ASTEA SUNT VREMURILE DIN URMA IN PRIMUL RIND PENTRU CA PACATUL A AJUNS LA CULME SI NU CRED CA AI MAI AUZIT DE CUTREMURE DE 9GRADE PINA ANUL TRECUT FIE CA ITI PLACE FIE CA NU PROROCIILE NU AU INCETAT SI NU VOR INCETA PINA LA VENIREA DOMNULUI IN REST FIE CA CREZI FIE CA NU LUCRARILE DUHULUI SFINT VOR RAMINE PINA LA VENIREA DOMNULUI ASA CUM LE-A LASAT LA INALTAREA LUI LA CER DAR DACA UNII ALEG SA RAMINA ORBI SI SURZI E ALEGEREA LOR

 • 96
  inginerul din arad :

  Multumesc Lena si Oierul.Nu pot sa va contrazic in ceia ce afirmati si nici nu vreau,constientizez faptul ca voi aveti “scule teologale” mai bune dacat mine.Daca vorbirile in limbi pe voi va inalta si va apropie de Dumnezeu fiti fericiti!Atata timp cat nu-mi impuneti si mie sa cred totul este OK.Si atunci cand l-am citit pe Eliade si pe Culianu am inteles ca ei au atins ceva,atat de tainic,incat eu m-am vazut la mare distanta de fenomen!Cred ca Dumnezeu se descopera fiecaruia dupa puterea lui de intelegere.Sper sa nu abuzez intrebandu-va daca in Apocalipsa 13;8 voi vedeti teoria predestinarii sau cum spunea Parintele Galeriu este gresita topica in fraza.raman mereu acelasi, recunoscator pentru raspuns!

 • 97
  Lena :

  IMI PARE RAU DAR DACA TE NUMESTI 666 NU MERITI UN RASPUNS TU NU VREI SFATURI PENTRU CA NU TE INTERESEAZA SFATURI SUNT PESTE TOT CU NUME SI PRENUME CAUTA PE INTERNET MARTURIA GLORIEI POLO O CATOLICA SI DE ACUM, FATA E MEDIC EU SUNT PENTICOSTALA DAR CE AM CITIT ACOLO M-A INFIORAT

 • 98
  Lena :

  pt inginerul v-am spus nici eu nu am vorbirea in limbi mi-o doresc dar nu o am am cerut am staruit dar pina acum nu am primit Mi-o doresc pentru ca am vazut fericirea nepaminteasca a mamei mele cind se ruga Unii spun ca atunci te simti ca si cum ai atinge cerul Darsa nu mai vorbim despre asta in privinta predestinarii NU EXISTA PREDESTINARE Problema e ca la Dumnezeu nu exista timp Pentru Dumnezeu totul e azi asa ca stie dinainte ce persoana va face lucruri bune si care rele dorinta Domnului era ca toti oamnii sa fie mintuiti ,dar a stiut dinainte care vor fi cei ce vor asculta si care nu Ca dovada planul de salvare al omului prin ISUS a fost facut dinainte de facerea lumi Sa stii ca am intilnit si penticostali care cred in predestinare Totusi e o idee gresita Exista un verset in biblie pe care-l citeaza ,darDumnezeu nu-i nedrept si nu respinge pe nimeni care vine la El nu-i vorba de predestinare ci de presttiinta Domnului in toate lucrurile

 • 99
  mircea :

  Dane

  Este adevarat ca ” prorociile” referitoare la sfarsitul lumii sunt nascociri ale minti omului sau interventia unor duhuri de ratacire.
  Oricum vorbirea in limbi este un dar si un semn al botezului cu Duhul Sfant.
  Darul de prorocie se manifesta in concordanta cu ceea ce spune scriptura. Prorocul nu vorbeste de la sine. El nu stie ce cuvant urmeaza atata timp cat vorbeste sub inspiratia Duhului Sfant.
  Dumnezeu mi-a vorbit in numeroase ocazii prin cuvant de prorocie,vedenie si vis.
  Saptamana trecuta compania pentru care lucrez a fost chemata in tribunal .Am fost chemat si eu ca sa depun marturie cu privire la anumite aspecte de management. Inainte de proces Dumnezeu mi-a vorbit si am inteles ca vom avea castig de cauza. In prima zi a procesului am spus menagerilor .Fiti linistiti ca Dumnezeu este de partea noastra si vom castiga. Le-am explicat cum mi-a vorbit Dumnezeu si cum mi-a vorbit. Am simtit prezenta Domnului si mi-am adus amite de calatoria lui Pavel spre Roma. Fiind intr-un restaurat cu mancarea in fata ,m-am rugat ,le-am spus ca sunt convins ca unii cred ca sunt dus de acasa . Am spus in fata tuturor ca nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu dus in eroare de un mesaj care mi s-a parut ca a venit de la Dumnezeu. Am incercat sa le maresc increderea prin a le explica ca aceasta nu se intampla datorita bunatati si neprihaniri noastre . Dumnezeu se uita la cei care vor suferi daca pierdem , copiii si sotiile voastre si toti ceilalti care vor fi afectati. A doua zi cand s-a terminat procesul judecatorul ne-a dat castig de cauza la fiecare punct. Mai mult s-a maniatpe parte care a adus acuzatiile spunandu-le ca si-a irosit doua zile din viata. Iti poti inchipui cum m-au privit acesti oameni dupa proces ? . Dumnezeu este bun . De fapt rugaciunea mea a fost nu sa avem castig de caua ce ca Dumnezeu sa imi largeasca teritoriul pe taram spiritual .Chiar in sala inainte de proces am rostit rugaciunea lui Iaebet . Si Dumnezeu mi-a dat ce am cerut.

 • 100
  Lena :

  Mircea faci bine ca spui experientele tale cu Dumnezeu Unii vor crede altii te vor batjocori,dar aratind oamenilor cit de bun e Domnul aduci lauda Domnului NU TE ASTEPTA SA FII CREZUT DE TOTI Nu toate prorociile despre sfirsitul lumii sunt nascociri Cele din biblie sunt adevarate Privitor la cei ce spun ca stiu data sirsitului lumi da sunt nascociri daca biblia spune ca nici fiul nu stie ci ca aceste lucruri TATAL LE-A PASTRAT IN STAPINIREA LUI Totusi inainte de a se inalta la cer Isus a dat ucenicilor semnele venirii lui si semnele sfirsitului Acum noi traim apocalipsa NU STIM CIT VOR TINE ACESTE VREMURI DAR E CLAR SEMNELE SE IMPLINESC DIN CE IN CE MAI MULT

 • 101
  Oierul :

  Buna dimineatza la Arad, ce mai faci, inginerule ? Ce mesteresti p-acolo ?

  Am stat putin pe ganduri daca sa mai adaug ceva la cele spuse pana acum despre vorbirea in limbi, proorocie, predestinatie… si nu am vrut sa se interpreteze cumva ca m-as folosi de prilej sa intru in polemici cu penticostalii mei si ai nostri, atat de atotstiutori in multe domenii.

  Si pentru ca raspunsul meu cu privire la “predestinare” este mai nuantzat decat ce s-a comentat pana acum iata-l:

  Conceptul ca atare, tema predestinarii a fost cel mai puternic sustinuta si aparata de reforma timpurie, de Calvin si aliatii. Patru sute de ani de zbateri si dezbateri si confruntari de idei pe aceasta tema ne-au lasat tot cam acolo de unde am pornit, asa ca nu pot sa fac decat unele consideratii de ordin general.

  1. Urmarind mai atent Cuvantul Scripturii in litera si spiritul lui, inclin sa ma pozitionez in tabara celor care sustin predestinarea.

  2. Predestinarea o vad, din motive si in temeiuri biblice obiective, ca o “descriminare pozitiva” – Am fost, adica, sortiti sa fim mantuiti. Aleluia !

  3. A sustine ca nu exista predestinare ar insemna sa accept ca Dumnezeu a pierdut controlul istoriei lumii, a Universului, etc.

  4. Notiunea de predestinare, operatiunea in sine, derularea ei, il priveste pe Dumnezeu, nu pe noi. Noi nu putem opera cu acest concept, noi nu il intelegem pe deplin, noi nu-l putem controla sau aplica.

  5. Din notiunea in sine de “predestinare” au derivat o multime de erezii, curente din cele mai nazbatioase pana la cele prapastioase si ucigatoare; si au umplut lumea. Toate ca replici la acest “cutremur in gandirea umana”. Cel mai cunoscut ar fi notiunea de “rasa superioara”, poate ca o replica la conceptul de “popor ales”…

  Foarte recent unul din carcotasii de pe aici facea trimitere la o alta mare erezie care a framantat si framanta in ultimii ani, ultimele decenii fratietatea baptista si nu numai: “Siguranta mantuirii”, care in varianta ei clasica “Odata mantuit esti pentru totdeauna mantuit” este “erezie nimicitoare” !!!

  Draga prietene din Arad,
  Iti propun sa iei drept reper pentru notiunea de predestinare cuvantul din Faptele Ap. 17. 24, 26:

  “Dumnezeu, care a facut lumea si tot ce este in ea, este Domnul cerului si al pamantului…
  El a facut ca toti oamenii iesiti dintr-unul singur sa locuiasca pe toata fata pamantului, le-a asezat anumite vremi si a pus anumite hotare locuintei lor…”.

  Textul indicat de tine din Apocalipsa face parte din seria celor care semnaleaza predestinatiunea, dar imi pare mie ca adresarea lui si aria de bataie depaseste mintea, adica intelegerea noastra; poate ca si fericit-preotul Galeriu a prins o nuanta asemanatoare vorbind de topica dificila.

  Draga prietene din Arad,
  Recent m-a strafulgerat un gand, conform caruia chiar si unii colegi carcotasi de pe aici opereaza cu concepte segregationiste, cu distorsionari ale predestinarii, asa ca dau nota buna doxologiei penticostale, care nu se centreaza pe acest concept, nu se ocupa expres si nu se impiedica de el.

  Cei mai multi dintre adeptii infocati ai predestinarii au sfarsit prin a decide halucinant: Noi suntem pentru indestulare si belsug, voi buni de sapun. Noi suntem dotati si potentati si manierati, voi pentru minele de carbuni din Siberii, pentru Canal si Transfagarasan… Nazistii lui Hitler prin lagarele lor de exterminare n-au facut altceva decat sa-i recunoasca pe iudei ca sunt de temut… Au fost multe aplicatiile nebune ale malformarii predestinarii !!!

  Totusi, daca vrei sa-i patrunzi sensul, adancimile si aria de acoperire, te-as sfatui sa citesti scrierile lui Calvin si a discipolilor lui. Daca se poate in traduceri necomentate. Se intalnesc mai des comentarii si prelucrari dupa operele lor, iar acestea nu mai transmit mesajul si intelegerea autorului ci a compilatorului, a comentatorului… Bea apa de la izvor, nu de pe cursul inferior, dupa ce a fost infectata si apoi dez-infectata sau numai prost tratata !
  Doamne ajuta !

 • 102
  LIDIA :

  Sa ne trezim frati si surori,sa stringem rindurie,caci CEL CE VINE,NU VA ZABOVI!Sa facem ce ne-nvata Ap.Pavel,daca vreunu cade in vreo gresala,voi care sinteti tari,rugativa pt.acea persoana,sa lapadam cei lumesc,sa fim fii ai Lumini pt.ca la asta am fost chemati.Sintem cu toti madulare in Trupul LUI CRISTOS!Maimulta rugaciune si post cà-i mult mai de folos,si asta asteaptà de la noi CRISTOS!

 • 103
  LENA :

  Domnule inginer ce mai faceti? Nu mai vreti sa vorbiti cu noi?In Arad in Gradiste este o biserica ortodoxa de la OASTEA DOMNULUI.Eu am fost acolo inainte de a fi penticostala si mi-a placut Cine stie poate o sa va placa si d-voastra.Una din surorile mele merge si acum acolo.Este o biserica in care am vazut apropiere de Domnul si ca incearca sa umble dupa biblie

 • 104
  mirceamm :

  e dureros ca tinem la,,credinta penticostala,, ,sau baptista etc si uitam de Biblie de dragostea lui Dumnezeu care a murit pt aproapele nostru.Nici nu cred ca vreau sa merg in raiul penticostal….ii las pe mai marii cultului

 • 105
  Zaheu :

  Apoi cine mai stie la ce si unde ii fi fiind si tu, ‘mirceam-hm’ raspredestinat, ca deocamdata vedem doar ca esti rau contorsionat… Cine ti-a varat sub scafarlie ideea ca un rai sau iad penticostal ar fi sa fie ?!

 • 106
  inginerul din arad :

  Buna dimineata tuturor,
  multumesc deopotriva Lenei si Oierului pentru atentie!Sunt fericit sa “discut”cu voi.Am fost plecat in interesul companiei unde activez.Ma cam obosesc deplasarile lungi.Nu mai am vigoarea tineretii!Vertebrele tasate din coloana imi provoaca mereu o stare de meditatie:”cand sunt slab atunci sunt tare”(nu stiu daca am citat exact).Draga Oierule l-am iubit mai tare pe Martin Luther cu cele 95 de teze decat pe Calvin.Nu am in modesta mea biblioteca decat Calvin despre Seneca si stiu ca el crede in ideea predestinarii.Oricum sper ca in vacanta de iarna sa pot aprofunda Calvin!Draga Lena,sa stii ca poeziile lui Traian Dorz si scrierile parintelui Iosif Trifa (parintii Oastei Domnului) de multe ori mi-au mangaiat sufletul.Ma simt aproape de tot ce inseamna Ostea Domnului.Nu prea am cu cine discuta despre asta deoarece in localitatea unde eu traiesc oamenii stiu foarte putin despre acest fenomen.Cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seama ce putin stiu depre aceste chestiuni fundamentale ale vietii mele.Cred in Dumnezeu si conform cu pariul lui Pascal – nu am nimic de pierdut!As fi bucuros sa aflu parerea voastra despre afirmatia”ferice de cei saraci in duh…”
  Cu plecaciuni tuturor,mereu acelasi ing. din Arad

 • 107
  AL Capone :

  Domnule …inginerul din arad :

  apelati la dan este expert in Biblie

  si ca inginer o sa pricepeti repede

 • 108
  LENA :

  PENTRU INGINERUL DIN ARAD
  DOMNULE INGINER MA BUCUR CA NU NE-AI UITAT.BISERICA DE LA OASTEA DOMNULUI ESTE IN GRADISTE IN ARAD.II STIU SI UNA DIN SURORILE MELE DESI BOTEZATA LA PENTICOSTALI FRECVETEAZA ACEASTA BISERICA. EU CUNOSC PE CEL CE CONDUCE BISERICA SUNT OAMENI FAINI FARA FUMURI SI CREDINCIOSI. MA BUCUR CA AI CITIT SCRIERILE LUI TRAIAN DORZ SI ALE LUI IOSIF TRIFA.MI-AU PLACUT MULT SI MAI ALES BIOGRAFIA LUI TRAIAN DORZ. IN PRIVINTA :FERICITI CEI SARACI IN DUH CA EI VOR FI SATURATI EU VAD LUCRURILE ASA. CEI CE DORESC UMPLEREA CU DUH CER NEINCETAT. DORESC TOT MAI MULT DUH SFINT PENTRU A PUTEA REZSTA ISPITELOR SI ATACURILOR DIN PARTEA satanei.LOR LI SE V-A DA PENTRU CA CER NEINCETAT,ADICA VOR FI UMPLUTI, VOR FI SATURATI

 • 109
  Greta :

  Pentru inginerul din Arad:

  1) Îndrăznesc şi eu după lumina dăruită mie să vă răspund intrebărilor pe care le-aţi pus.
  Eu prin harul lui Dumnezeu am primit vorbirea in limbi, ca dar al Duhului Sfânt. Pentru mine acel moment a fost unul de cotitură , Duhul Sfânt m-a eliberat de multe lucruri, de multe stări, frici, nesiguranţe, îndoieli. etc. Am căpătat o credinţă vie a existenţei unui Dumnezeu viu care comunică cu mine o fiinţă umană, adevăr de care mă îndoiam uneori. Sufletul meu primeşte de atunci putere şi viaţă direct din Dumnezeu, o viaţă deplină, o siguranţă chiar şi atunci când vin incercări. În Romani 8:13 scrie:“Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi”.
  -Cum să trăim, cum să continuăm să avem viaţă spirituală?
  Noi trebuie să omorâm ceva prin puterea Duhului Sfânt.
  Nu pot ruga pe Duhul Sfânt să omoare, să citim cu atenţie… cine trebuie să omoare?
  Noi, nu Duhul Sfânt, dar folosim puterea Duhului Sfânt.
  Este ca şi cu firma de electricitate care îmi oferă curent electric. Aceasta este puterea, dar eu trebuie să conectez maşina de spălat sau uscătorul de păr. Ei îmi dau puterea dar eu trebuie să o folosesc.
  Dumnezeu îmi dă puterea Duhului Sfânt, vorbirea în limbi şi cu acea putere trebuie să omor faptele trupului.
  Faptele trupului sunt: a pofti cu ochii, care sunt şi ei parte din trup, vorbeşti cu limba care este parte a trupului, să faci lucruri păcătoase cu mâinile tale, toate vin din inimă dar le înfăptuim cu trupul nostru.
  Prin puterea Duhului Sfânt le omor şi viaţa lui Cristos va strălucii în mine.
  Vorbind in limbi mă zidesc pe mine insămi şi capăt putere să face aceste lucruri.

  2) Privitor la ” sărac în duh”, vreau să spun că majoritatea creştinilor nu experimentează aceasta pentru că ei nu-şi trăiesc viaţa cu o conştiinţă constantă a nevoii lor de Dumnezeu. Ei sunt încrezători în ei înşişi şi independenţi.
  Isus i-a invitat numai pe cei însetaţi să vină la El să bea. Ca să mergem prin credinţă, noi trebuie să fim mereu însetaţi (săraci în duh), întotdeauna conştienţi de nevoia noastră de puterea Duhului Sfânt. Trebuie să fie un strigăt constant în inimile noastre (chiar dacă nespus) ca să fim umpluţi cu Duhul şi să experimentăm puterea Lui. Aceia care vin la Isus şi beau, cu o dorninţă înfocată, vor găsi râuri de apă vie curgându-le din adâncul fiinţei lor care se va revărsa spre ceilalţi(o viaţă în plinătatea Duhului Sfânt – Ioan 7:37,38).

 • 110
  inginerul din arad :

  Pentru Greta

  Dear Greta, nu pun la indoiala nimic din tot ce spui si-ti multumesc ca intr-un anumit fel ti-ai pus sufletul in palma sa inteleg si eu ce inseamna acest fenomen,deloc simplu. Exemplul ales de tine,cu energia electrica, este indubitabil!Ceia ce mie imi vine greu sa inteleg este aceasta chestiune:care este rostul vorbirii in limbi (avantajul,insemnatatea)atata timp cat tu nu stii ce spui sau ce ti se transmite prin asta.Este superfluu sa-ti spun eu cum prezinta evangheliile acest lucru.Chiar n-as vrea sub nici o forma ca neintelegerea mea fata de aceasta problema sa-ti creeze un orecare disconfort.
  mereu acelasi ing din arad

 • 111
  stoica_florin :

  Nimeni nu te va putea lamuri vreodata cu privire la lucrul acesta, decat Dumnezeu. Pentru a putea intelege un lucru trebuie sa gusti din el. Pentru a vedea ce inseamna trebuie sa ceri de la Dumnezeu intai nasterea din nou si pe urma El te va boteza si cu Duhul Sfant. Dumnezeu este o persoana si Domnul Isus este o persoana si Duhul Sfant este o persoana: “are sa va calauzeasca in tot adevarul caci El nu va vorbi de la El”

 • 112
  stoica_florin :

  si in alta parte spune: “Acela ma va proslavi fiindca va lua din ce este al meu si va va vesti voua.” Dumnezeu este unul insa sunt trei persoane care marturisesc acelasi lucru, de ce este atat de greu de inteles pentru unii? La fel ca intr-un tribunal care incepand de la Judecator si Procurorul urmeaza si marturiseste aceiasi lege si pe urma Avocatul care cunoaste exact toate hotararile si legile care sunt temeiul oricarei judecati. Adevarul este temeiul Judecatilor lui Dumnezeu. Dumnezeu este Duh si poate sa intre cu usurinta in trupul omenesc. Si poate vedea absolut tot ce gandesti si tot ce simti. Insa nu asta trebuie sa te preocupe inginerule ci viata ta imbunataeste-o si fao sa fie curata si fara pata inaintea Celui care va chema toata lumea la judecata. Asadar inginerule nu pt Dumnezeu este greu ca un om sa vorbeasca limbi straine ci pt mintea omului este si pare un lucru fara noima. Dar nu pentru toti oamenii. Exista oameni care cunosc insemnatatea si valoarea acestui lucru. Exista insa si altii care marturisesc ca cunosc pe Dumnezeu si zic: “Nu inteleg la ce foloseste a vorbi in alta limba in biserica! Astea au fost inainte, acu nu mai este asa ceva!” Asa este scris: cine vorbeste intr-o limba straina se zideste pe sine! Iar in alta parte apostolul Pavel zice: multumesc lui Dumnezeu ca eu vorbesc mai multe limbi decat voi toti laolalta.” Si eu sunt botezat cu Duhul Sfant de vreo 10 ani si vorbesc zilnic limbi straine insa nu asta trebuie subliniat la acest capitol. Ci daca cineva zice ca vorbeste in limbi straine si i-l vezi ca se cearta cu toata lumea si isi pierde rabdarea foarte usor si vorbeste de rau pe altii si poarte pica unora pt ce iau facut si nu poate ierta pe altii care iau gresit atunci la ce folosesc limbile straine??? Dumnezeu iti da Duhul Sfant daca i-l ceri, insa viata ta cum este??? Nu esti mantuit prin vorbirea limbilor straine ci ele doar te zidesc, te intaresc, te ajuta sa ierti sa iubesti si sa ajungi la statura de om inalt, la statura lui Hristos!! Caci daca i-L simt pe Dumnezeu ca imi inunda trupul cu viata si Duhul Sfant coboara in trupul meu si limba mea rosteste alte cuvinte cum as putea sa raman acelasi??? Credinta mea va creste zilnic putin cate putin si ma schimba si imi da chipul Lui Hristos, si pot ierta si pot iubi mai usor pe zi ce trece. Iar la urma o sa ti se para lucru usor sa ierti pe cineva care iti greseste. Si te obisnuiesti si cu prezenta lui Dumnezeu in viata ta care te sfinteste si te curata si te pregateste pt intalnirea inevitabila de la capatul vietii!! INGINERULE DIN ARAD SPUNE-MI CA NU AI INTELES NICI CE TIAM SPUS EU?? FIINDCA AI DESCHIS UN SUBIECT MARE AICI PE SITE, UN SUBIECT CU CARE MA INTALNESC ZILNIC! CAUTA SA AI VIATA CURATA SI NU TE PREOCUPA CU TEHNOLOGIE SPIRITUALA AVANSATA! DACA TE INTALNESTI CU DUMNEZEU O SA ITI ARATE DANSUL CUM SA LE FACI PE TOATE, SI NU TE TEME CACI TE IUBESTE SI PE TINE, ODATA CE MA IUBIT PE MINE CARE AM FOST OMUL NIMANUI?!?!?!

 • 113
  Miorita Escu :

  Bravo băieţi! Mă refer la preasfiinţiile ce l-au sancţionat, prin atotputernicia lor deciziţională pe Domnul Vladimir Pustan. Mă îndoiesc că dânsul va sta cuminte în banca lui, de frică să nu-l încătuşaţi voi. Dar domniile voastre,în afară de cuminţenia ce-o afişaţi, îmi permit să vă întreb care vă sunt performanţele pe tărâmul lucrării lui Dumnezeu. Dacă între timp ce vă practicaţi cuminţenia cultică răsfoiţi oleacă şi Scriptura, poate o să descoperiţi nişte spuse de-ale apostolului Pavel, care pentru-a aduce oamenii la cunoaşterea lui Hristos .. cum s-a comportat cu grecii şi-alte naţii? A privi nu cu ură sau dispreţ ortodoxia şi catolicismul consider că e un lucru de aplaudat, nicidecum de biciuit. Atitudinea domniilor voastre mi se pare ca aceea a vânzătorilor din templu, care după ce-au fost biciuiţi de Isus,a plesnit de bucurie “sfinţenia-n” ei, când au văzut biciul scrijelind spinarea lui Isus.

 • 114
  ghita :

  AM CITIT TOATE COMENTARIILE DE PE LISTA SI CU FRATELE PUSTAN SI CU INGINERUL DIN ARAD VA INDEMN PE CEI CE JUDECATI SA NU MAI JUDECATI MAI ALES CEI CE SE CRED POCAITI PE NIMENI MAI BINE SA NE INDREPTAM SI SA AJUTAM SI PE CEI CARE CAD CU DUHUL BLINDETII CA ASA NEINDEAMNA SFINTA SCRIPTURA SA NE RUGAM PENTRU CEI CARE CAD DOMNUL SA IL INAREASCA PE FRATELE PUSTAN SA MEARGA MAI DEPARTE SI DORESC CA BISERICILE SA CREASCA DAR FRATI PASTORI CARE SUNTETI PASTORI PREDICATI ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL PENTRU CA LA JUDECATA VA FI PREA TIRZIU SA MAI SPUNEM ADEVARUL DESPRE DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS SLAVIT SA-I FIE NUMELE FACETI EVANGHELIZARI CHEMATI OAMENII LA ISUS HRISTOS NU LA CULTE PENTRU CA ASTA VREA DOMNUL DE LA NOI POCAINTA [ SFINTENIE CURATIRE NEPRIHANIRE ASCULTARE SMERENIE DRAGOSTE DE FRATI IUBIRE DE OAMENI ] ETC NUMAI ASA VOM AVEA INTRRE DIN BELSUG IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU CEI CE NU IL CUNOASTETI SAU NU AVETI O RELATIE CU DOMNUL ISUS VA INDEMN SA NU MAI ASTEPTATI ZIUA DE MIINE PENTRU CA NU EXISTA MIINE NUMAI ASTAZI MIINE POATE VEI FI MORT INTRU-N ACIDENT SAU POATE LA SPITAL ORICARE AI FI OMULE TINAR SAU BATRIN ISUS SA SE ATINGA DE INIMA TA ORICARE AI FI SI NU AI O RELATIE CU DOMNUL LASATE IN BRATUL LUI SPUNEI ISUSE VINO IN INIMA MEA SI MA SPALA DE ORI SI CE PACAT CU SINGELE TAU SFINT CARE A CURS PE CRUCEA DE LA GOLGOTA AI MILA SI DE MINE TE PRIMESC IN VIATA MEA AMIN . IN BISERICA LASATI CA DUHUL SFINT SA TRANSFORME INIMILE NU NOI CA NOI NU PUTEM PRIN PUTEREA NOASTRA FAPTE 9.VERSET 31 , BISERICA SE BUCURA DE PACE SI CU AJUTORUL DUHULUI SFINT SE INMULTEA ALELUIA IUSUS SA FIE IN CASA TA AMIN.

 • 115
  ghita :

  AM CITIT TOATE COMENTARIILE DE PE LISTA SI CU FRATELE PUSTAN SI CU INGINERUL DIN ARAD VA INDEMN PE CEI CE JUDECATI SA NU MAI JUDECATI MAI ALES CEI CE SE CRED POCAITI PE NIMENI MAI BINE SA NE INDREPTAM SI SA AJUTAM SI PE CEI CARE CAD CU DUHUL BLINDETII CA ASA NEINDEAMNA SFINTA SCRIPTURA SA NE RUGAM PENTRU CEI CARE CAD DOMNUL SA IL INTAREASCA PE FRATELE PUSTAN SA MEARGA MAI DEPARTE SI DORESC CA BISERICILE SA CREASCA DAR FRATI PASTORI CARE SUNTETI PASTORI PREDICATI ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL PENTRU CA LA JUDECATA VA FI PREA TIRZIU SA MAI SPUNEM ADEVARUL DESPRE DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS SLAVIT SA-I FIE NUMELE FACETI EVANGHELIZARI CHEMATI OAMENII LA ISUS HRISTOS NU LA CULTE PENTRU CA ASTA VREA DOMNUL DE LA NOI POCAINTA [ SFINTENIE CURATIRE NEPRIHANIRE ASCULTARE SMERENIE DRAGOSTE DE FRATI IUBIRE DE OAMENI ] ETC NUMAI ASA VOM AVEA INTRRE DIN BELSUG IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU CEI CE NU IL CUNOASTETI SAU NU AVETI O RELATIE CU DOMNUL ISUS VA INDEMN SA NU MAI ASTEPTATI ZIUA DE MIINE PENTRU CA NU EXISTA MIINE NUMAI ASTAZI MIINE POATE VEI FI MORT INTRU-N ACIDENT SAU POATE LA SPITAL ORICARE AI FI OMULE TINAR SAU BATRIN ISUS SA SE ATINGA DE INIMA TA ORICARE AI FI SI NU AI O RELATIE CU DOMNUL LASATE IN BRATUL LUI SPUNEI ISUSE VINO IN INIMA MEA SI MA SPALA DE ORI SI CE PACAT CU SINGELE TAU SFINT CARE A CURS PE CRUCEA DE LA GOLGOTA AI MILA SI DE MINE TE PRIMESC IN VIATA MEA AMIN . IN BISERICA LASATI CA DUHUL SFINT SA TRANSFORME INIMILE NU NOI CA NOI NU PUTEM PRIN PUTEREA NOASTRA FAPTE 9.VERSET 31 , BISERICA SE BUCURA DE PACE SI CU AJUTORUL DUHULUI SFINT SE INMULTEA ALELUIA ISUS SA FIE IN CASA TA AMIN.

 • 116
  vas :

  interesant ca la ziua judecati nu se mentioneaza nici o forma de religie. cum este posibil asa ceva ? o fi uitat dumnezeu de confesiunile religioase.

 • 117
  Denis :

  Prea multi privim la altii si nu mai avem timp sa privim si la noi… Cine sunt eu,sau tu sa comentezi decizia luata de conducerea cultului, cand cei din conducere (cred cu tarie) au fost alesi de Domnul. Daca nu crezi asta, atunci inseamna ca am /ai privit mai mult la altii decat la relatia mea cu Dumnezeu. Cititi Proverbe 6:23 , Proverbe 10:17 , Proverbe 12:1 si asa mai departe…
  Deci draga autor al articolului, nu dispretui mustrarea, chiar daca e in dreptul altuia! Si nici nu il incuraja pe fratele Pustan sa faca la fel!

  “Şi cum să semeni incertitudine într-un popor în care nu are certutudini ci face ce zice pastorul, fiindu-i înterzis să-şi pună întrebări cu privire la crez, viaţă sau Dumnezeu”

  Pot doar sa ma rog pentru tine si biserica din care faci parte… De unde sunt eu, poti merge cu orice fel de intrebari in fata fratilor!

  DACA LUMEA DE AZI AR TANJI MAI MULT DUPA DUMNEZEU NU S-AR MAI PIERDE IN ASTFEL DE LUCRURI!

 • 118
  adrian :

  A fi pocait e un har de la dzeu si totodata o mare responsabilitate.Nu poti sa mai traiesti gindesti ceea ce ai fost altadata.fiecare biserica are probleme.parerea mea este ca pustan greseste .el trebuie sa zideasca nu sa darime.fiecare este liber sa aleaga ceea ce crede ca este bine ptr sufletul sau,poate sa plece nimeni nu l opreste .sa nu i se urce faima la cap si sa o dea in mindrie.nu sint penticostal dar ceea ce face nu e bine.daca iubeste ortodoxia de ce sa mai pocait ?

 • 119
  EU - din Zalau :

  DRAGII MEI FRATI IN DOMNUL ISUS CHRISTOS,

  De curand intr-o biserica mica de sat s-a inceput construirea unei case de rugaciune. Prezbiterul a furat la greu… marturisind chiar si intr-o predica ca a bagat o parte din bani la bursa… si i-a pierdut! Fratii din biserica au vrut sa il dea jos. A venit “pastorul judetean” sa faca dreptate.

  Prezbiterul despre care vorbesc este: pastor, casier, cantaret ETC. (mai pe scurt el face LEGEA in biserica)

  CONCLUZIA: prezbiterul nu poate pierde acest statut numai in caz de CURVIE. :)
  si… din documentele ce le are rezulta ca a lucrat corect; de restul nu il poate verifica, doar in fata domnului poate raspunde…. (pe scurt… banii primiti fara chitanta… se poate face orice cu ei.. )

  Mentionez ca s-au primit mii de euro, dolari si lei… din strainatate…

  Fratele “prezbiter” predica despre “calendarul maias” … despre “civilizatii care au comunicat cu extraterestrii” … “site-uri de internet” …

  ASTIA SUNT PENTICOSTALII. (eu ma dezic de ei)

 • 120
  Emma :

  Cum adica nu se poate doar in caz de curvie???faza e ca fiecare face ce ii toaca mintea ca nu se iau masauri ca inainte….eu as pune pe multi pe ultima banca si mas ruga la Dumnezeu sa puna oameni cinstiti..

 • 121
  EU din ZALAU :

  @ Emma: asta a spus pastorul judetean TALPOS GRIGORE, la sedinta bisericeasca din acest sat (despre care am relatat mai sus)
  Pot sa spun ca in cultul penticostal e un putregai foarte greu mirositor!Cunosc un frate care a facut parte din comitet si s-a retras apoi… chiar el mi-a spus ca e un putregai mare in cult, in biserici…

  Daca esti ruda cu fratele Talpos vei fi foarte privilegiat sau daca dai bani la biserica. O spun cu durere in inima!
  De la amvonul bisericii, critica fara nerusinare si in plus… ZECIUIALA e ceva sacru pentru enoriasi. De mai multe ori l-am auzit spunand: “am trecut pe la plicuri si am observat ca sunt multi care nu au pus bani in plic de multa vreme…”
  E UN MARE SARLATAN!!!
  Chiar cred in vorba: RELIGIA UCIDE, ISUS SALVEAZA!!!

 • 122
  Claudia :

  Oameni buni, toti va credeti mai buni decat altii, oare nu sunteti farisei? De ce credeti ca sunteti mai buni decat ortodocsii? Unde-i iubirea de aproape? Cum asteptati mantuirea criticandu-i pe fratii vostrii? Domnul Isus nu a fost nici catolic, nici ortodox , nici baptist..si i-a iubit pe toti fara sa faca diferenta ! Vladimir Pustan nu face diferenta, oare unde greseste? Oare cel sanatos are nevoie de medic sau cel bolnav? Nu va mai uitati la paiul din ochiul lui, priviti-va barna din ochiul vostru ! Vladimir Pustan in fiecare predica spune”pocaiti-va ” ! Ar fi bine sa-l ascultati, sa va pocaiti, nu sa-l criticati si astefel sa va pierdeti mantuirea! In plus, acuzati ortodocsii ca sunt rai, ca stau in birturi, macar ei nu se feresc, penticostalii fac la fel, dar pe ascuns ! Analizati-va comportamentul si apoi dati cu piatra…care mai indrazneste!

 • 123
  Emma :

  “Eu din Zalau”si pe mine ma doare dar ce sa sa faci???e rau si vor plati scump…

 • 124
  zaharia b :

  Claudia – 122,
  Hai, maicuta, lasa piatra jos,(Ia uita-te bine cam pe unde vezi un comentariu mai vehement decat al tau ?!) ca iti ofer un brat de lalele; de aici din Tarile de jos. Au inflorit si is mandre tare !

 • 125
  Mircea :

  Eu din Zalau

  Banuies ca faci parte din gruparea “Zgarciti intru Domnu “.

 • 126
  anona m :

  Ce de comentarii! Auzi în fiecare zi de contoverse între creştini, de corupţie, minciună, ipocrizie etc. Cred despre fr. V. Pustan că e om al lui Dumnezeu, predicile lui au mare impact şi tot ce face e spre mântuirea celor ce-l ascultă. Poate mai greşeşte, e de înţeles, dar , în afară de fr. Ianovici cine mai adună popor în biserici? La cine se mai predau atâtea suflete? Cine se mai ocupă ca ei de orfani şi săraci? La bis. din Moşoni a fost un har pe care-l invidiez.Unde mai vezi lacrimi în bis. neoprotestante? Plictiseală, adormire. Nu e numai vina păstorilor, dar la VIP nu doarme nimeni.Nici la Ianovici, Zăgrean şi câţiva alţii. Nu de programe faine e nevoie, ci de slujire. Aceştia o fac ,călăuziţi de Duhul Sfânt. Ţineţi-o tot aşa, vă iubim şi DOMNUL SĂ VĂ DEA IZBÂNDĂ ŞI RECOLTĂ BOGATĂ!

 • 127
 • 128
  virgil :

  eu nu am gasit niciunde in biblie de ” credinta cultului penticostal ” ce aberatie mai este si asta ?
  de credinta in Dumnezeu am auzit si citit in biblie.

 • 129
  AL Capone :

  Ai dreptate ,nici eu nu am gasit in biblie biserica ortodoxa .

  Si acum ce ne facem ?

 • 130
  Maria stefan :

  E scris in Sfanta Scriptura,daca voi nu veti vorbi,pietrele vor vbrbi.

 • 131
  LENA :

  Virgil

  De cincizecime ai auzit, s-au ai citit in biblie. Cincizecime sau pentecost, adica cinci zeci de zile de la inviere, adica Rusaliile, ai auzit? Pentecost exista in biblie, penticostalii de aici isi iau numele, adica sfintii cincizecimii, pente egal cinci daca ai fost bun la matematica in generala.
  Deci pentecost, de aici penticostali, exista in biblie. Ortodox nu.
  Nu vreau sa spun ca biserica ortodoxa nu exista sau sa zic alte tampenii, dar inainte de a-ti da cu presupusul despre anumite culte religioase, ar trebui sa ai prima data o minima cunostinta in privinta bibliei.

 • 132
  LENA :

  enona m,

  Nu are rust sa te miri, coruptia, minciuna, ipocrizia, deci neghina si as spune eu taciunele, au existat de la inceput.

  Amintesteti, in prima familie de pe pamant, a existat un inselator invidio si din aceasta cauza ucigas de frate. Intre ucenicii Domnului, a existat unul ce dupa ce Domnul i-a pus in gura bucatica, i-a spalat si sters picioarele s-a dus si la vandut pe pretul unui rob mort.

  Tradarea, invidia, ipocrizia, minciuna, deci repet, taciunele si neghina au fost permanent intre noi.

  Grija noastra e sa fim grau ales,nu neghina. N-o vom putea alege din grau, nici nu ne stim apara. Doar Domnul poate s-o aleaga si o stie, o cunoaste.

 • 133
  LENA :

  ANONA M,
  Iartama ca ti-am scris numele gresit.

 • 134
  virgil :

  IVP a fost sanctionat ca ar fi adus lezare ” credintei cultului penticostal” dar de cand a inceput Dumnezeu sa aiba “crestini penticostali?”
  il urmaresc duminica de duminica si nu am auzit ca fr.Pustan sa cheme oamenii la penticostali, ci ii cheama la Dumnezeu!
  Dumnezeu are nevoie de crestini ca el , nu ca acei care il sanctioneaza!
  Cati oameni ati adus la Dumnezeu cei care criticati?

 • 135
  Emil Condor :

  Toate confesiunile religioase rătăcesc de la adevărata Cale.
  Nicio religie nu este bună, tot ce contează este credinta, adevărata credintă în Domnul nostru Isus. Nu vă mai agătati atâta de numele bisericii voastre că nu ajută la nimic. Domnul să fie cu noi toti, amin.

 • 136
  Emil Condor :

  Se apre că imaginea cultului de care apartinem contează mai mult decât imaginea lui Isus în viata noastră. Dureros!

 • 137
  Ioan :

  ATENTIE nu ucideti duhul din frati, si eu am fost la 18 ani exclus din CULTUL CRESTIN DUPA EVANGHELIE pentru ca am fost la cursuri de arbitraj de fotbal. Mi au dat motiv ne fregventare a bisericii. Dragi mei azi sunt ca si Cain un fugar Domnul sa aiba mila de ei . Eu insa ii iubesc ca in ziua in care i-am rugat sa nu ma excluda la 18 ani. azi am 37. Pacat am gresit si sunt lipsit de slava lui Dumnezeu. Un frate pe atunci responsabil cu tineri a zis tu nu ai scoala de muzica precum copii mei , etc…, FRATILOR EVANGHELIA TE FACE LIBER NU SUPUS UNOR REGULI ALE UNORA. Mantuitorul a cinat cu pacatosi, dar na trait ca ei…!!! Frate Vladimir pana pe Cruce cu Hristos.

 • 138
  Stef :

  respect dle Pustan ! respect dle Cornean ! Fiti binecuvantati ! Sa va fericeasca Domnul !

  Stefan Sarbu – Oradea

 • 139
  petre :

  poti sa ramii oriunde daca implinesti scriptura nu i frica la Pustan DE RETRAGERILE lor are ce sa faca si fara cult

 • 140
  PLESA NICOLETA :

  Domnul Iisus Hristos nu ne cere să ne pocăim prin schimbarea religiei; Domnul Iisus Hristos ne cerem să facem voia Domnului.
  Mă bucur că acest pastor (preot) ne spune adevărul Nu predică ceea ce doresc penticostalii ci ceea ce spune Biblia şi pentru aceasta are toată admiraţia şi respectul meu. Nu trebuie să ne schimbăm religia trebuie să ne schimbăm viaţa. Să trăim după voia Domnului. Prietenia cu lumea este duşmănie împotriva lui Dumnezeu. Nu faceţi voia oamenilor ci voia Domnului.

 • 141
  dorel :

  foarte bine daca acest vladimir isi permita sa minta cu nerusinare ca vine la evanghelizare dar cu 1000 de euro ati pomenit asa ceva?

 • 142
  luana :

  Am postat un mesaj ieri si nu s-a publicat. Unde e transparenta?

 • 143
  luana :

  Ce masuri şi luări de poziţii a luat Cultul Penticostal în cazul pruncuciderii de la Braşov prin decapitarea unui copil în 2012 de o membră a bisericii bolnavă psihic îndrumată să de-a naştere la copii pentru mântuirea personala cât şi în cazul dublei crime în care a murit în mod bestial si barbar pastorul de la Bistriţa şi fiul său minor. Şi cultele seculare l-au sancţionat pe un episcop de Timişoara că a participat la drumul crucii cu catolicii. Ce ar fi făcut Isus , când El nu i-a mustrat pe cei apropiaţi care l-au vândut şi trădat. S-a apreciat ca azi în primul sfert de veac XXI se trădează canoanele în cer ….nu vor fi canoane vom scăpa de ele …

 • 144
  Dani :

  vai de steaua voastra cu denominatiunile voastre si cu titlurile voastre, parca ati fi la parlament.. “comitet executiv”… oricare din “comitetul” asta nu a facut nici jumatate din cat a facut fratele Pustan si nu mai stiti de ce sa va mai luati.Mai bine va faceti si carduri ca la un club si platiti o data pe an si faceti si oferte ca sa vina lumea in clubul vostru…

 • 145
  Isaac :

  Este prea mult de citit,ura si gura lumii n-o poate oprii nimeni,Fericirile din Matei 5 si Matei 6:33,este tot ce iubesc si-mi place.

 • 146
  ady :

  la urma urmei se implineste scriptura mai marii din cultul penticostal sunt exact ca preotii din vechime , nu cumva sa fie cineva mai bun decat ei. partea pozitiva a Pastorului Pustan nu o vad doar partea negativa ei nu se vad ca sunt mult sub nivelul lui Pustan si multi altii… am ajuns la o concluzie si cine a spus-o ii dau mare dreptate O PARTE DIN CEI CARE NE CONDUC SUNT DEZBINATORI mare dreptatefelicitari pt cine a spus-o.

 • 147
  dorin :

  Sa-i ia dracul pe toti penticostalii, baptistii si orice alta denominatiune si copiii lui Dumnezeu sa traiasca in veac. Amin. Cand ma uit la cel care este boss-ul Cultului Penticostal, vad un mafiot, un om care nu raspandeste in jur decat aroganta si grandomanie. Ma rog lui Dumnezeu sa-i dea har sa se pocaiasca impreuna cu toata sleahta de derbedei care sunt ca si el. Doamne ajuta-i.

 • 148
  Emma :

  Am ajuns si eu la concluzia unora mai mari ca mine, ca exista mafia penticostala, e dureros, dar adevarat. I-as indemna pe toti mai marii cultelor sa nu mai indese toata ziua scaunele pufoase, de piele ale birourilor lacuite si ale masinilor scumpe, si sa faca fapte demne de chemarea pe care o au, pentru ca “sunt răni neîngrijite, sunt mucuri ce se sting,
  batiste-n care lacrimi în taină se preling,
  sunt văduve bolnave, bătrâni fără putere,
  sunt oameni singuratici, lipsiţi de mângâiere,
  sunt prunci rămaşi acasă, cu-o mamă în spital,
  bolnavi care aşteaptă-un salvator semnal.
  Se cere osteneală şi jertfă uneori”

Tu ce părere ai?