Cum sa folosesti media in biserica ta

Evreii mesianici persecutaţi în ISRAEL

Evreii mesianici persecutaţi în ISRAEL

“Statul Israel promite libertate religioasă pentru toate religile. Cu toate acestea, în unele oraşe din Israel, israeliţii care cred că Isus e Mesia sunt persecutaţi. Unul dintre aceste oraşe este Arad.” Astfel şi-a început Chris Mitchell, angajat al CNN News Ierusalim, discursul în legătură cu evenimentele din Arad, Israel. A continuat, „Arad este situat în centrul deşertului Negev, la două ore cu maşina de Ierusalim. Pentru majoritatea de 25,000 de rezidenţi este un loc liniştit. Dar pentru alţii, este un loc al protestelor zilnice şi un loc de hărţuială zilnică. „O sectă ultra-ortodoxă numită Gur, îi hărţuieşte pe majoritatea evreilor mesianici din oraş”. L-a citat Mitchell pe Yakim Figueros, pastor mesianic din Arad, care declara: „Ne întâlnim la o casă de adunare. Acolo este o intrare foarte strâmtă, ma refer la poartă. Şi astfel această sectă a pus pe doi dintre oamenii ei la uşa clădirii, stând de o parte şi de alta şi blestemându-i pe toţi care intră: „Să-i rămână copiii orfani şi soţia văduvă” şi aşa mai departe. Mitchell a continuat spunând: „Centrul oraşului, unde mulţi pensionari evrei imigranţi se adună, este un alt centru de hărţuială.”

1 Stea2 Sele3 Sele4 Sele5 Sele (5 vot(uri), medie: 4,80 din 5)
Loading...Loading...

ETF Milenium

 • 1
  iedidia :

  Pe un alt sait , în conversaţiile pe care le port cu un evreu emigrat din România , acesta afirmă că evreii nu au nevoie de mesianici , pentru că ei îl aşteaptă pe Maşiah deja .
  Dar cum faceţi , căci mesianicii , au o traducere a Torei şi Talmudului , care se numeşte Tanak şi care nu se potriveşte cu Biblia noastră .

 • 2
 • 3
  agafiteiaurora :

  EVREII MESIANICI IL ASTEAPTA PE D-L ISUS SA VINA A DOUA OARA PE CAND RESUL PT.PRIMA DATA.E O DIFERENTA ENORMA.DEALTFEL DINTOTDEUNA CEI PUTINI AU FOST DISPRETUITI DE CEI MULTI.

 • 4
  AKOS :

  SARMANII ULTRASI………ortodocsi.DE ALTFEL ULTRA=FANATIK SA-I LUMINEZE D-ZEU.

 • 5
  Florin C. Bodin :

  O precizare, în Tanak / Tanach este inclusă Legea (Torra), Profeţii mari şi mici, Evangheliile, Scrisorile Apostolilor şi Cartea Descoperirii (Apocalipsa). Cu alte cuvinte nu înclude cărţi auxiliare ca Talmudul, Coranul, Cărţi ale Sfiinţilor Părinţi, ş.a. care nu fac parte din canonul creştin.

  Mesianic e cuvântul ebraic care e tot una creştin.

  Persecuţia asupra mesianicilor în Israel este mai mult noaptea dar este pe faţă, iar la noi sunt persecutaţi pe ascuns de ortodocşii ateşti (una din cele patru grupări ale ortodoxiei care urăsc “pocăiţii”) pentru că au obiceiuri asemănătoare cu neo-protestanţii. Unii iudei din România care îl acceptă pe Domnul Iisus au pornit biserici sub umbrela confesiunii penticostale.

 • 6
  city angel :

  Cred ca habar n-au cite urechi au in cap.Faptul ca cineva e persecutat nu-l califica automat ca find in posesia adevarului.Exista o contradictie evidenta chiar in numele lor , evrei mesianici – adica evrei care cred ca Yeshua , Isus este Mesia , ori Mesia – ha Mashiach – inseamna Fiul lui Dumnezeu .In toata scriptura evreiasca adica V.T. se specifica clar ca D-zeu este unul singur (shema) si nu are fi sau nepoti care sa fie aidoma cu El.Doctrina conform careia Isus este tot Dumnezeu la fel cu Yahweh ( adica Dumnezeul revelat evreilor in VT ) contravine torei si bunului simt ptr ca da nastere la politeism.Ea a aparut in biserica primara odata cu adorarea diferitor sfinti si icoane.Isus este un mesager , un trimis de catre D-zeu.

 • 7
  carpatia :

  Seamana cu ceea ce se intampla prin satele romanesti. In varianta romana Ortodoxi impotriva protestantilor sau pocaitilor.

 • 8
  brudi :

  city angel, ,,Domnul a zis Domnului meu: „Şezi la dreapta Mea, pînă voi pune pe vrăjmaşii Tăi supt picioarele Tale.”,,
  Psa 110:1
  Yah·weh (Yhvh) neum la·do·ni shev:…
  Nu se pare din acest psalm a lui David ca Domnul vorbeste cu El insusi, adica singur, ci cu un Domn.

  Evreii stiu ca mesia la care viseaza nu are cum veni doar ca si om, deoarece imparatia Lui Mesia este pe veci. Dar incapatanarea aici poate fi un efect al rasfatului.

  carpatia, asa-i ca la noi cu pocaitii. Deocamdata sunt putini evrei mesianici, dar le cresc numarul credinciosilor.

 • 9
  CORINA :

  Ultraortodacsii……sunt habotnici, extremisti si, nu stiu ce legatura au cu ortodoxia.

 • 10
  suster oana anca :

  biblia,legendele olimpului,vedele,legendele nordului etc,etc sunt mituri.nu sunt adevarate.orice om cu minime cunostinte de geografie fizica chimie si astrologie isi da seama, cand citeste geneza din biblie dar si restul,ca cei care au “scris”biblia sunt niste analfabeti care nu aveau habar de geografie,astrologie s.a.m.d.erau analfabeti la propriu.evrei nu stiau sa scrie.numai rabinul stia sa scrie.eu nu cred in asa ceva.cred in Dumnezeu dar nu acela din biblie.ala din biblie este de fapt eli shabaot adonai iahve.calugarul care a tradus biblia di limba greaca in limba latina le-a spus la toti zeii evreiesti Dumnezeu.asta este tot.si oricum evreii sunt niste necivilizati si niste salbatici si sa nu se mai spuna ca la noi in tara a fost holocaust ca nu este adevarat.sa plece jidanii la ei in tara si sa ne lase in pace.

 • 11
  Zakeu :

  Du-te tu, Oana Mica, anca adica, du-te tu de suster (cizmar), ca de cand is io n-am vazut fata, sa fie si magar !!! Si tot cizmar ar putea fi si cine iti da frisoanele astea antisemite si anticrestine si pagane si care apoi rade de tine !!! Zici ca ai dat lectii de bravura pe aici ? Ai facut, mai degraba, gargara cu urzici !!!

 • 12
  Vic :

  Eu ii dau dreptate lui Zakeu can scrie despre Oana Anca. Oana nu cred ca a citit sau cercetat ceva in afara de astrologie auzita la poarta de la cei care dau in carti. Daca evreii sunt analfabeti, necivilizati sau salbatici de ce au castigat majoritatea premiilor Nobel?

 • 13
  jumbo :

  Sunt evreu,si locuiesc in Ungaria deocamdata.Referitor la calomniile scrise de OAna~ANCA mai sus la adresa evreilor,nu pot decat s~o COMPATIMESC.Unii dintre neevrei au multa carte,si Ii respect pt aceasta,altii neevrei si la ora actuala sunt analfabeti s~au semi~analfabeti,oare ar trebui ca cei ce pretind ca au scoala,sa~i injoseasca pe cei ce n`au avut poate posibilitati sa faca un pic de carte?? Eu ca EVREU ULTRAORTODOX, poate singurul din UNGARIA,nu dispretuiesc pe nimeni,pana nu te pui in locul altuia,ca tu sa fii in pielea lui,sa simti ceea ce simte el,e mare pacat sa~i aduci acuze. Eu am aproape 3o ani de scoala religioasa,fara nicio zi de intrerupere,am studiat toate religiile lumii,mai toti filosofii lumii,am facut si teologie,arheologie biblica,istorie biblica(si nu numai),de ani de zile studiz TALMUDUL si KABBALAH,TARGUMURILE,MANUSCRISELE de la MAREA MOARTA,EVANGELIILE~ESENIENILOR,ceea~ce multi crestini nici n~au auzit de ele,CODURILE~BIBLIEI,care sunt niste taine ascunse pt oameni ca si OANA~ANKA,toate literele din BIBLIE sunt si cifre,daca vrei OANA sa stii BIBLIA este cea mai perfecta MATEMATICA~CUANTICA, si FIZICA~CUANTICA.Iti dau un reper,citeste cele trei volume ale unui mare jurnalist din AMERICA pe numele lui MICHAEL~DROSNIN,nu este evreu,nu este salbatec si~analfabet ca si mine,este omul care a stat de vorba cu mai toti liderii MARI ai PAMANTULUI,te rog eu citestei volumele:CODUL~BIBLIEI,si~apoi scriemi mie parerea~TA!Vreau sa te mai informez ca in cele 9 tari unde am umblat pana acuma,n~am intalnit niciun evreu sa nu cunoasca cel putin 4 Limbi vorbite cursiv(ASTIA sunt ANALFABETII de care vorbiti)dar cunosc evrei care vorbesc gramatical,12~15 LIMBI ale pamantului,pe astia cum Ii clasificam???Ma~si bucura sa fiu provocat la o discutie cu tine si cu sustinatorii tai,pe temele care le stiti voi mai bine,dar sa fie televizat totul,n~am sa i~au nicio carte cu mine si nici vreo alta persoana sa ma sustina.Ma~si bucura sa discutam despre tainele~CHIMIEI,MATEMATICI~SUPERIOARE,FIZICA~CUANTICA,ASTRONOMIE,ASTROLOGIE,PSIHOLOGIE,dar mai ales asi dori dintre acestea toate,sa vorbim despre~MASIACH~YESHUACH,pe care tu n~ul cunosti de fel,eu nu te condamn la ce~ai subscris mai sus,candva in istoria vietii mele,am fost cu mult mai de condamnat ca si tine,te inteleg f bine.I~ar noi evreii am fost si suntem invatati de mici,sa respectam oamenii,asa ne~nvata THORRA,una din cele 613 porunci(Comandamete)ale ei SPUNE:SA~IUBESTI PE APROAPELE TAULEVITICUS~Capit:19 cu versul 18,eu asa procedez cu tine,chiar daca eu sunt mult”INFERIOR fata de TINE”,OANA asculta povata mea,omul in viata are si urcusuri,dar si coborasuri,depinde pe care parte te AFLII,Iti doresc sanatate si fericire in viata i~ar de nu esti maritata,iti doresc sa ai un EVREU ca SOT,atunci vei intelege cat de SALBATIC…E!!!SHALOM din partea~mea,YESHUACH ha MASHIACH,sa~ti dea~CUNUNA ~VIETII si sa spunem cu totii~AMEN!!TI~A scris aceste randuri un evreu “RATACITOR”~ELLYAHU!!!

 • 14
  Glasul :

  Parerea mea este dupa Scriptura…Evreii ori sunt cei mai buni; caci mantuirea vine de la iudei{Ioan4.22b}Primii crestini au fost evrei.Dar adevarat este ca ei sunt si cei mai rai;si basmele lor evreiesti{Tit 1.14]acopera toata paleta opozitiei crestine.Concuzia: evreule fi in Romania cap si nu coada,Amin!

 • 15
  judecatoruldrept :

  jumbo,mi~a placut raspunsul tau sincer,fii binecuvintat!Lumea are nevoie,astazi,de oameni si ca tine.Yeshua ben Adonay.pace!

 • 16
  Emma :

  Io zic ca Dumnezeu nu e tot una cu Isus cum zicea nu mai stiu care mai sus….si cred ca Isus va veni a doua oara dar nu ca sa moara ci ca sa isi duca mireasa acasa..cat despre evrei,la ei va fi mai greu,partile alea ca ei au vazut nai multe ca noi si tot ei nu cred ca a fist odata Isus aici…bine nu ca de noi va fi usor…

 • 17
  DRAGOMIR GHITA :

  suster oana anca ; DUMNEZEU ca si pe tine ia creat pe evrei si pe orisi ce natie mai buni mai putin buni mai frumosi sau mai uriti sintem creatia lui, daca ai avea 5 copii si i-a- vedea ca se jignesc asa cum o faci tu la adresa evreilor cum ar fi??. CEAS PIERDE DACA AS TRAI DUPA VOIA LUI DUMNEZEU? DA CRED CA DUMNEZEU ISUS SI DUHUL SFINT SINT UNA, AMIN.[ PAREREA MEA]

 • 18
  dana :

  sa crezi ca esti adevarat crestin,dar sa-i urasti pe evrei este ca si cum l-ai renega pe Isus. indiferent ce au incercat unii sau altii in scurta mea viata,nu au reusit sa ma faca sa-i urasc pe evrei,din contra. am plans si m-am rugat la Dumnezeu sa-mi ierte poporul ca a luat parte la prigonirea lor,caci din putina mea cunoastere crestina,Dumnezeu a spus ca doar el ai poate judeca,caci sunt poporul ales indiferent de opinia noastra.fiti buni si iertatori si toleranti. asta ne invata si biserica noastra ortodoxa si Talmudul. daca stati stramb si judecati drept,toti cei pe care ai rugati in fiecare zi sa va ajute,Isus,Sfanta Maica si apostolii Lui au fost evrei. Explicati-mi cum puteti atunci sa-i ponegriti atat si totusi sa-i rugati sa va sprijine? am stat de vorba cu evrei,copii ai celor napastuiti acum multi ani si mi-au confirmat exact ceea ce credeam:ca ei pot ierta mai mult ca noi,poate de aceea sunt poporul ales. Daca Isus l-a rugat pe Tatal ceresc de pe cruce sa-i ierte,caci nu stiau ce fac,inseamna ca El a iertat. cine suntem noi sa nu ietam? religia noastra,fie ca va place,fie ca nu,este o alta interpretare a religiei lor iar Dumnezeu este unul si atot puternic si….mai presus de toate iertator. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne indrume pasii!

 • 19
  leo :

  @jumbo, frumos scris.
  @dana, superbe cuvinte pline de adevar.
  Legile Domnului sunt simple daca vrei sa le respecti. Cat despre cum spune cineva mai sus, ”jidani”, fiecare are dreptul la o opinie. Insa Isus, ne spune sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Si mai spune, nu sunt exact cuvintele Sale, insa, daca iubesti pe cine te iubeste, atunci unde mai este oare lupta, dragostea adevarata. esti curat cand iti iubesti dusmanul si pe cel rau. atunci se vede adevarata dragoste.
  Cat despre, nu exista Dumnezeu, ca este totul fizica-chimie, etc, stiinta…. oare daca omul a evoluat din maimuta, de ce de sute ani, tot la fel suntem ??? si poate ne explica stiinta, fizica, chimia, de ce nu putem masura sufletul sau al cerceta…
  Daca am jignit pe cineva, imi cer scuze.
  Pacea Domnului sa fie cu voi!

 • 20
  satmarean :

  menirea unui crestin nu este sa judece pe alti sau sa jigneasca pe alti…menirea unui crestin indiferent de confesiunea religioasa este sa iubeasca pe toti oameni indiferent de culoare natie sau statut social daca faci acest lucru ca si crestin implinesti legea lui HRISTOS.sa daruiesti iubire fara sa astepti ceva in schimb.nu poti face acest lucru daca nu il ai pe HRISTOS.pot sa stiu matematica,chimie, fizica, limbi omenesti si ingeresti,sa cunosc toata stiinta daca nu am dragoste nu sunt nimic.

 • 21
  abigail :

  “sa iubesti pe toti oamenii ca pe tine insuti” acesta este lucrul cel mai minunat, cand faci asa te simti cel mai fericit. incearcatu care vei citi acest indemn.

 • 22
  sergiu :

  Doamne, iarta pe roaba ta Suster Oana, ca vorbeste gura fara judecata creierului care L-AI dat creatiei tale, si nu a reusit nimic a dezlega din poruncile TALE, din Cartea Cartilor TALE, si mintea ei fara nici o raza din lumina TA, arunca cuvinte fara judecata din haosul negru care o caracterizeaza !
  Doamne Yehova , Adonai, Domnul Dumnezeul nostru, BARUHASHEM MELECH HAULAM, iartai pe pacatosii tai robi, care sunt intunecati la minte, si lumineaza mintea lor , pentru a ajunge pe cararea Edenului, AMEN, AMEN, AMEN .

  Sergiu, crestin ortodox , cu ani multi si grei de munca pe Pamantul Sfant ,

 • 23
  joe :

  In Biblie Dumnezeu ii spune lui Avram asa:: ““Iata legamantul Meu pe care-l fac cu tine: vei fi tatal multor neamuri. Nu te vei mai numi Avram, ci numele tau va fi Avraam, caci te fac tatal MULTOR NEAMURI.” In virtutea acestui legamant, poporul evreu se considera si astazi “poporul ales”, mostenitor al privilegiilor care rezulta din aceasta calitate.
  O astfel de conceptie o au sustinatorii premilenismului dispensationalist, teorie adoptata de majoritatea bisericilor protestante din America ( in mod deosebit de baptistii conservatori ).Crestinii ortodoxi si cei catolici, nu mai considera evreii “poporul ales”.

  Vorbind despre ziua revenirii Sale, Iisus spune: “El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare si vor aduna pe alesii Sai din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.”
  Din cele spuse de Mantuitorul reisese clar faptul ca la revenirea Sa “alesii Sai” nu vor mai fi reprezentatii unei singure natiuni, ci “oameni din orice neam, din orice semintie, din orice norod si din orice limba” ( Apocalipsa 7,9 ), oameni care L-au primit pe Fiul lui Dumnezeu ca mantuitor personal si care fac voia Tatalui ceresc oglindita in Legea Sa.

  Ei sunt adevaratul popor ales, Israelul spiritual, “caci”, spune apostolul Pavel, “nu toti cei ce se coboara din Israel sunt Israel si, macar ca sunt samanta lui Avraam, nu toti sunt copiii lui Avraam… Aceasta inseamna ca nu copiii trupesti sunt copii ai lui Dumnezeu, ci copiii fagaduintei sunt socotiti ca samanta” ( Romani 9, 6 up.-8 ).

  Matei 21,33-46 – Pilda vierilor reprezinta una din cele mai clare avertismente cu tinta precisa: poporul ales. Cuvintele de mustrare ale Mantuitorului sunt fara echivoc: “Via o va da altor vieri” ( vers. 41 ) si “Imparatai lui Dumnezeu va fi luata de la voi si va fi data unui neam care va aduce roadele cuvenite” ( vers. 43 ).

  Cat despre biserica sa, formata din credinciosi din orice neam, popor, limba si semintie, apostolul Petru declara: “Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata” ( 1 Petru 2,9 ).

  Noul Testament, in general, si Evangheliile, in special, ne ofera cateva indicii potrivit carora poporul evreu nu mai reprezinta “poporul ales” dupa prima venire a lui Iisus.

  PS: CRED IN LIBERTATEA ORICARUI OM SA ISI PRACTICE RELIGIA PE CARE A MOSTENIT-O SAU PE CARE O ALEGE. Cred de asemenea ca religia in general (fie ea crestina, musulmana, budista sau iudaica) este o expresie deosebit de personala a relatiei dintre om si Dumnezeu, si in consecinta trebuie pretuita ca atare…

 • 24
  gabriela :

  Dragii mei.nu ma consider inteleapta in puterea de a analiza eu evreii sau a i judeca. Eu atat stiu: ca Dzeu este numit DZEUL LUI ISRAEL si cine va binecuvanta pe pop Lui va fi binecuv iar cine l va blestema , va fi blestemat. Rugati va sa fiti binecuvantati!

 • 25
  Ana Idarb :

  Romani 14:10 „ Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos”.
  Aici m-am referit la fraţii evrei (e valabil şi pentru neevrei, dar ei nu cunosc Scriptura ca evreii) cum de nu-i suportă pe evreii mesianici. YHWH va judeca amar pe cei ce urăsc pe fratele lor. Să nu devenim un Cain împotriva lui Abel. Atenţie evrei ortodoxi, iubiţi pe evreii mesianici şi nu-i mai marginalizaţi.

 • 26
  edegar :

  EVREII MESIANICI nu sunt recunoscuti in Judaism ca evrei.
  Se pare ca judaismul ca religie nu-misionara este foarte sensibila si lipsita de rabdare la misionari in general. In Israel activitatile misionarilor sunt foarte restranse din aceasta cauza.

  Judaismul ca o religie monoteista nu socoteste evrei pe cei care adopta religie cu mai multi Dumnezei,sfinti,Fiu si Sfsntul Duh. Evreii sunt aproape imposibil de convertit . In trecut ei au fost chinuiti si arsi vii deoarece nu au fost de acord sa se converteasca.

  Evreii vad pe Mesaniaci persoane care numai ii jeneaza.
  Trebuie de amintit ca EVREII MESIANICI sunt evrei convertiti la 1/2 de Crestinism sau crestini “convetiti” la 1/2 Judaism

 • 27
  edegar :

  Bravo Gabriela !

Tu ce părere ai?